Očajne ukrajinske majke djeci na leđima ispisuju osobne podatke: ‘Za slučaj da nas Rusi ubiju…‘

Očajne ukrajinske majke djeci na leđima ispisuju osobne podatke: ‘Za slučaj da nas Rusi ubiju…‘

Jedna majka kaže kako je čak pomislila zašto joj nije napravila tetovažu s ovim informacijama

Iz Ukrajine svaki dan stižu nove strašne vijesti o masovnom pokolju civila. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je nakon otkrića zločina u mjestu Buča da je stanje u Mariupolju gore nego u tom mjestu u blizini Kijeva, prenosi BBC., prenosi jutarnji list

Užasi u Buči samo su “vrh ledenog brijega” ratnih zločina koje su počinile ruske snage, rekao je Kuleba.

Julija Mendel koja je radila kao glasnogovornica i savjetnica za medije ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog objavila je na Twitteru da se ukrajinske majke zbog svega odlučuju na očajničke poteze.

Na leđima svoje djece ispisuju podatke u slučaju da ih ubiju Rusi, kako bi ljudi koji pronađu njihovu djecu znali kako im pomoći. Na Twitteru su se pojavile fotografije djece na kojima su ispisani obiteljski kontakti i druge informacije.

– Ukrajinska mama Oleksandra Makovij je na tijelu svoje kćeri napisala ime, datum rođenja, brojeve telefona, kako bi netko mogao pomoći djevojčici ako se ona izgubi ili pogine u ratu. Rekla je kako je čak pomislila zašto joj nije napravila tetovažu s ovim informacijama, napisala je Mendel.

Prema posljednjim informacijama ukrajinskih vlasti, dosad je u ratu ubijeno 165 djece, a 266 ih je ozlijeđeno. No napominju kako ovo nisu potpuni podaci jer je velik dio zemlje još uvijek pod ruskom okupacijom pa se strahuje da će broj mrtvih porasti.