Zagrebački ugostitelji negoduju zbog terasa, gradonačelnik poručuje da nema dovoljno parkirnih mjesta

Zagrebački ugostitelji negoduju zbog terasa, gradonačelnik poručuje da nema dovoljno parkirnih mjesta

Zagrebački ugostitelji negoduju jer im nisu jasni kriteriji po kojima se dodjeljuju terase, kao ni pravila oko parkirnih mjesta i vatrogasnih pristupa. Javlja ZAGREB INFO

“Ja sam danas dobio rješenje da sve mora biti maknuto, ne samo ja već i vjerojatno ostali kolege, tu pod ovim što imamo, današnjim rješenjem, nijedna stolica, nijedan stol na Cvjetnom trgu u Preradovićevoj ne bi smio biti tu. Imamo usmeno obećanje, htjeli bismo dobiti crno na bijelo”, kazao je Siniša Matijević, vlasnik ugostiteljskog objekta za RTL.

Smatra da je gradonačelnik fleksibilan, ali nije dobra koordinacija s redarstvom i Službom za izdavanjem dozvola u Poglavarstvu.

Problem s parkingom

“Mi već preko sto dana funkcioniramo na način da ne znamo gdje smo, što smo, ne nabrajam sad da se moraju maknuti podesti. Recimo, ja sam otfurao doma stakla kaljenoga koje sam plaćao 40 tisuća kuna i eno puna garaža. Lani sam dobio dozvolu da ga stavim, ove godine ga moram maknut i više ne može biti. Što ću ja sad s tim, ne kužim?”, pita se Matijević.

Zbog problema terasa s parkingom negoduje i Ljupka Gojić Mikić i ističe kako ju smetaju dvostruka mjerila.

“Nije pitanje zašto je njima produženo jer mi je drago da ljudi imaju priliku dalje raditi i vratiti sve ono što su izgubili u dvije godine zbog korone, nego je pitanje zašto nama nije i ovo nije pitanje terasa samo”, kazala je Gojić Mikić.

“Od tih tri parkirna mjesta da ti u svom trošku isfinanciraš gradu Zagrebu i zajednici, građanima Knežije dodatnih 20 parkirnih mjesta dokle god oni ne misle što će biti s tim zapuštenim zemljištima, ti dobiješ odgovor da nije u mogućnosti to financirati, što ja apsolutno ne vjerujem u to”, kazao je njen suprug Mihael Mikić.

Gradonačelnik poručuje da nema dovoljno parkirnih mjesta

Gradonačelnik Tomašević tvrdi kako kriteriji nisu individualni te da proširenje terasa nauštrb parkirnih mjesta je nešto što se više ne može raditi u gradu Zagrebu.

“Parking mjesta nema dovoljno niti u jednoj gradskoj četvrti, a kamoli u centru grada. I to je još jedan u nizu sastanka na kojima ćemo tu komunikaciju unaprijediti”, kazao je Tomašević.

Posljednjih mjeseci deseci ugostitelja ostali bez terasa

“Smatramo da je to nedopustivo da terase na koje su određeni ugostitelji računali naročito u mjesecima koji će biti topliji, koji će privlačiti goste na terase, svakako terasa puno više znači nego jedno parkirno mjesto”, kazala je Branka Prišlić, glavna tajnica udruge Glas poduzetnika. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA