Makedonci: Hrvatski rukometaš je ipak pretučen prije smrti. Uhićene dvije osobe…

Makedonci: Hrvatski rukometaš je ipak pretučen prije smrti. Uhićene dvije osobe…

HRVATSKI rukometaš Butela Skopje Denis Tot (27) ipak je preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Tako javlja makedonska Telma TV. Nesretni hrvatski rukometaš preminuo je jučer u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen. Međutim, tamošnja policija je demantirala te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. Također, informacije da je Tot pretučen demantirala je i ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova.

Dečko i cura privedeni, treća osoba je u bijegu

Ipak, kako javlja Telma TV, riječ je o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se poziva na izvještaj liječnika sudske medicine i kaže da je obdukcija pokazala da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga, koje je bilo kobno.

Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta. Kvalifikacija kaznenog djela ovisit će o dokazima, hoće li se raditi o ubojstvu ili nasilju sa smrtnim posljedicama.

Uključene su tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, već privedene, a treća je u bijegu. Za slučaj je dostavljena i videosnimka na kojoj se vidi da su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Kada su otišli, potukli su se, nakon čega je Toth pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao Hitnu pomoć.

Rođen u Đakovu, uzor mu je bio Domagoj Duvnjak

Tot je rođen u Đakovu, odakle je i Domagoj Duvnjak, koji mu je bio uzor, a prve ozbiljne rukometne korake napravio je u Bjelovaru. Zatim je igrao za Poreč, da bi u jednom trenutku bio član i bivšeg prvaka Španjolske Ademar Leona.

Ovaj ljevoruki desni vanjski prije Makedonije igrao je i u Austriji, a za reprezentaciju Hrvatske nije nikad nastupio premda je, kažu oni koji su s njim igrali, bio izrazito talentiran. Makedonski mediji objavili su kako će se vrlo vjerojatno zbog tragičnog događaja utakmica prvaka Vardara 1961 i Butel Skopja odgoditi za neki drugi termin., prenosi index.hr