Stručnjak otkrio što znači da je Hrvatska među neprijateljskim zemljama Rusije…

Stručnjak otkrio što znači da je Hrvatska među neprijateljskim zemljama Rusije…

Sigurnosni stručnjak Ante Letica gostovao je u Novom danu N1 televiziju gdje je komentirao situaciju u Ukrajini, protjerivanje ruskih diplomata iz Hrvatske kao i odnos sa Srbijom.

“Diplomati rade na razvijanju odnosa sa zemljom primateljicom u svim aspektima života i oni se po konvencijama ne bi smjeli baviti obavještajnim, pogotovo obavještajno-subverzivnim radom. Ovo jučer nije rezultat toga da su se diplomati ogriješili o zakonske propise ili norme, nego je Hrvatska time poslala poruku Rusima da osuđuje agresiju i zločine, da je solidarna s ukrajinskim narodom”, pojasnio je Ante Letica

“Obavještajne službe ne nadziru diplomate, nego one koji se zlorabeći diplomatski status bave obavještajnim radom u smislu klasičnog prikupljanja obavještajnih podataka. Neke zemlje, uključujući Rusiju, koriste diplomatski cover za klasičan obavještajni rad, a kod Rusa i obavještajno-subverzivan.”

Na pitanje što znači da je Hrvatska na listi neprijateljskih zemalja, objašnjava: “To je samo izjava koja potvrđuje odnos Rusije prema NATO-u i EU-u i Hrvatska kao članica apsolutno je protivnik Rusije, a nakon što se svrstala na jednu stranu, postala je neprijatelj. To znači da je meta u obavještajnom radu Rusa.”