Pijani vozač zabio se u drvo kod Garešnice, poginuo suputnik (71): ‘Vraćali su se s karmina’

Pijani vozač zabio se u drvo kod Garešnice, poginuo suputnik (71): ‘Vraćali su se s karmina’

Mladi vozač (24) pod utjecajem alkohola skrivio je tešku prometnu nesreću u četvrtak oko 22.20 u mjestu Dišnik blizu Garešnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojoj je poginuo 71-godišnji putnik L.B., izvijestila je policija.

Vozeći se lokalnom cestom u pravcu istoka kod kućnog broja 59/A zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, nastavio se nekontrolirano kretati po desnoj bankini, udario u stablo hrasta prednjim dijelom vozila i prevrnuo se na desni bok.

Nesretni putnik preminuo je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja, a teško ozlijeđenog vozača prevezli su u Opću županijsku bolnicu u Pakracu. Alkotestirali su ga i utvrdili da je vozio pod utjecajem alkohola.

Neslužbeno doznajemo da su se vraćali s karmina. Vozač je u jako teškom stanju, a suvozač je ostao prikliješten ispod automobila.

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koji je naložio obdukciju poginuloga, a lokalna cesta Dišnik – Kapelica bila je zatvorena za promet do 2 sata ujutro.

Protiv 24-godišnjaka podnijet će kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 227. Kaznenog zakona “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

L.B. je drugi preminuli ove godine na cestama Bjelovarsko-bilogorske županije., pišu 24sata