Konferencija za novinare zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Konferencija za novinare zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održava redovitu konferenciju za novinare.

Najavio je projekt koji se zove ZgHack, a radi se o hackathonu, natjecanju učenika osnovnih škola u rješavanju problema otpada i zaštite okoliša. Pozvao je sve učenice i učenike OŠ-ova da se prijave. Zamjenica gradonačelnika je najavila proslavu Praznika rada, a zamjenik Luka Korlaet pozvao je na sutrašnje otkrivanje spomenika Holokaustu. Javlja HRTV

Mjere roditelj-odgojitelj


– Još kao oporbeni zastupnik u Gradskoj skupštini kritizirao sam tu mjeru. Rekli smo da je na tu mjeru potrošeno 15 puta više nego na gradnju dječjih vrtića u Zagrebu i da je tako Grad Zagreb ušao u jedan začarani krug, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

– Ta naknada je sada oko 5.000 kuna. Ona stalno raste jer je vezana za rast prosječne plaće. Smanjila bi se za odgajatelje djece do 7 godina i ukinula za odgajatelje djece starije od 7 godina. Kao što znate, visoki upravni sud je jučer donio rješenje o privremenoj mjeri. Mi to rješenje još uvijek nismo dobili pa ne mogu komentirati nikakve detalje, rekao je.

– Mogu reći da kad ga dobijemo da ćemo razmotriti sve pravne lijekove vezane za samu mjeru privremene obustave ove odluke koju je Gradska skupština usvojila još u prosincu. Gradska skupština je prije 5 mjeseci donijela odluku i žao mi je da je odluka o mjeri privremene obustave donesena, a da se još ne zna odluka o tome je li ta odluka Skupštine bila u skladu sa zakonom, istaknuo je.

– Mi smo uvjereni da je odluka zakonita, da nismo izmijenili onu odluku – to bi bilo štetno za javni interes i politiku grada Zagreba kakvu mi zastupamo. Podsjetit ću da od lipnja je svaki mjesec koliko će trajati daljnje preispitivanje na sudu, koštat će Grad Zagreb dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno, poručio je.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA