Obilježena 27. obljetnica VRO BLJESAK

Obilježena 27. obljetnica VRO BLJESAK

Tijekom današnjeg dana u Okučanima je svečano obilježana 27. obljetnica VRO BLJESAK. Njome je oslobođen do tada privremeno okupiran dio zapadnog dijela Slavonije od strane srbočetničkih paravojski.

Danas je u Okučanima bio cijeli državni vrh Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, premijerom Andrejem Plenkovićem te predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Androkovićem. Bili su tu i najviši vojni dužnosnici te mnogi ratni zapovjednici koji su tijekom Domovinskog rata dali ogromn doprinos u obrani oslobađaju hrvatskog teritorija. Upriličena je svečana komemoracija koja je kao i prethodnih godina izravno prenošena u programu HRTV. U momentu odavanja počasti poginulim hrvatsim braniteljima u VRO Bljesak, Okučane su preletjela dva hrvatska borbena zrkoplova. Upriličen je prigodan program, služena sveta misa, upriličena izložba vojne opreme te sportske igre veterana Domovinskog rata. Svoj doprinos su dali i maratonci i biciklisti, motociklisti, te brojni drugi, posebice članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U svojim posebnim izjavama i predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković posebno su istakli značaj očuvanja spomena na VRO Bljesak za sve buduće generacije, kako bi se istakla činjenica kako je Hrvatska pobjedila u Domovinskom ratu te kako su najveću žrtvu u borbi za slobodu dali poginuli i ranjeni hrvatski branitelji i drugi pripadnici Hrvatskih oružanih snaga.

Pogledajte danas snimljenu FOTO GALERIJU u Okučanima

DEMOS MEDIA