ZANIMA IH SVE! Ovim pitanjima će gradski zastupnici ‘rešetati’ gradonačelnika Tomaševića

ZANIMA IH SVE! Ovim pitanjima će gradski zastupnici ‘rešetati’ gradonačelnika Tomaševića

Na idućoj sjednici Gradske skupštine, kao i svakoj, bit će burno jer veliki su planovi za ljetni režim rada grada, a niti aktualna komunalna pitanja nisu ništa manje ‘vruća’. Javlja jutros ZAGREB INFO

Najmlađa gradska zastupnica Lucija Topolovec, iz redova BM 365 – stranka rada i solidarnosti, ima uvjerljivo najviše pitanja za postaviti gradonačelniku Tomaševiću. Redom, zanima ju podizanje dobne granice za cijepljenje protiv HPV-a.

Isto tako, zanima ju ih i što će reći gradonačelnik na zaprimljene pritužbe koje se odnose na ukop i grobno mjesto Milana Bandića. Također, uvijek aktualno pitanje otpada je u fokusu sklupštinarke Topolovec, pa će od gradonačelnika tražiti odgovore na pitanje vezano uz postavljanje koševa za otpatke.

Smeće na gradskim grobljima i sanacija Ulice Tuškanac

Kolegicu iz stranke Gordanu Rusak, zanima sanacija ulica u centru Zagreba i završetak radova na Tuškancu.

Još jedno pitanje vezano uz otpad postavit će Davorka Moslavac Forjan iz redova SDP-a, koalicijskog partnera Možemo! u Skupštini. Zanima ju odlaganje otpada na gradskim grboljima Miroševec i Mirogoj.

Zastupnika Marijana Tomurada iz BM 365, zanima što se događa po pitanju preseljenja Zelene tržnice i u kojem stanju je prijedlog vezan uz nedostatak parkirališnih mjesta u Trnskom i Novom Brestju.

Još jedan od mlađih gradskih skupštinara, Lovro Matković iz MOST-a, gradonačelniku će postaviti pitanje o vezano uz proces utvrđivanja viška radnika u Zagrebačkom Holdingu.

Kolega iz MOST-a Markov Sladoljev postavit će pitanje gradonačelniku o stanju dječjeg vrtića u Svetoj Klari kao i kako napreduje prenamjena objekata mjesnih odbora u vrtić.

Nenada Matića sa Zelene liste zanima stanje prijedloga vezanog uz reviziju  namjenskog trošenja sredstava dodijeljenih Mačevalačkom savezu Zagreba, dok kolegu Trpimira Golužu iz Kluba Domovinskog pokreta zanimaju odgovori gradonačelnika na komunalne probleme građana Sesveta.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA