Jasenko Houra na burne reakcije o raskolu u Prljavom kazalištu: Nećete vjerovati, jučer smo sjedili Mladen i ja…

Jasenko Houra na burne reakcije o raskolu u Prljavom kazalištu: Nećete vjerovati, jučer smo sjedili Mladen i ja…

Vijest o raspadu jednog od najomiljenijih domaćih bendova ”Prljavog kazališta” sve je iznenadila.

Sve je krenulo intervjuom Tihomira Fileša za Jutarnji, menadžera i aranžera benda koji je odlučio ostatku ekipe zabraniti korištenje imena i pokrenuo glasine o raspadu ovog legendarnog sastava.

Nakon burnih reakcija i malo vremena, uspjeli su s dnevnika.hr dobiti Jasenka Houru koji im je potvrdio drugu stranu priče i rekao što će se dalje dogoditi s bendom.

Prljavci bi 24. lipnja trebali održati koncert u Vrbniku na Krku, a Fileš je jasno rekao da za najavu koncerta ne smiju koristiti ime ”Prljavo kazalište” prijeteći pritom turističkoj zajednici.

Na pitanje pod kojim će imenom nastupiti i hoće li nastupiti, Jasenko je kroz smijeh odgovorio: ”Kako to mislite hoćemo li nastupiti? Pod kojim imenom? Pa zna se.”

”Mi na ime i dalje imamo pravo, a o svemu ćemo medije i obožavatelje dodatno informirati. Bit će poslano priopćenje u kojem će sve detaljno biti objašnjeno. Mi na ime pravo imamo, mislim da bi bilo smiješno mijenjati ime zbog jednog člana.”

”Gledajte, mi smo kroz sve to već prošli, a sve je ovo ionako dobra reklama, mi više albume ni ne trebamo izdavati!” rekao je kroz smijeh Houra aludirajući na situaciju kad je bend napustio Davorin Bogović te na popularnost koju je bend stekao kroz godine i kroz trenutnu situaciju.

I dok je ova vijest poprilično nova za osobe koje nisu znale za prijašnje nesuglasice Houre i Fileša, Jasenko se osvrnuo na jučerašnju situaciju koja je prethodila masivnom širenju vijesti.

”Nećete vjerovat’, jučer smo sjedili Mladen i ja, kao da smo znali… Baš smo jučer o tome razgovarali”, prepričao je pjevač i gitarist o druženju na kojem nisu ni očekivali da će se već sutradan proširiti vijest o njihovoj budućnosti.

”Album će biti. Album će sigurno biti i mogu vam otkriti i ime prvog singla, prve pjesme s albuma, ”Stare navike”, otkrio je Houra.

Kad je pitanje o novom albumu na kojemu Prljavci rade, Klaudija Čular iz Croatia Recordsa rekla je dnevnik.hr-u kako izdavanje albuma ovisi ponajprije o ostatku benda.

”Diskografi nemaju veze s tim, sve daljnje postupke o albumu vidjet ćemo ovisno o nastavku ove vijesti o zabrani imena. Mi ugovor potpisujemo sa svim članovima benda, a bez obzira o kojem se članu radi – bio to gitarist ili bubnjar – dogodit će se određene promjene”, rekla je Čular.

Dodala je i da je više problema prisutno kad se promijeni pjevač.

”Ugovor se potpisuje sa svima, ali veći je problem kad se, na primjer, promijeni pjevač. Pjevač je osoba koja nosi bend pa to na kraju utječe i na sam album.”

”Imali smo već takvu situaciju i s ”Novim fosilima” i ”Srebrnim krilima”, mislim da bi bilo šteta da nakon toliko godina i uspjeha sad dolazi do promjene imena”, zaključila je Čular.

Na upit poslan Tomi In der Mühlenu koji je direktor IDM Musica koji Prljavcima izdaje pjesme, još s dnevnik.hr-a nisu dobili odgovor o budućnosti novog albuma, ali će o svemu uskoro biti dostavljen i službeni dopis iz kojeg će se saznati više informacija o novonastaloj situaciji.