STIŽE NEUGODNA PROMJENA VREMENA Ako ste se nadali sunčanom vikendu, nemamo dobre vijesti! Pogledajte prognozu za Zagreb

STIŽE NEUGODNA PROMJENA VREMENA Ako ste se nadali sunčanom vikendu, nemamo dobre vijesti! Pogledajte prognozu za Zagreb

Ako ste se planirali rekreirati na otvorenom ili pak uživati u kavi na suncu, iskoristite četvrtak jer već u petak stiže promjena vremena diljem Hrvatske. Javlja ZAGREB INFO

Pretežno sunčano i razmjerno toplo uz uglavnom slab vjetar, prognoza je za Zagreb ovog četvrtka. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 25 °C, a iako još ne vladaju vrućine, imajte na umu da je UV indeks umjeren i visok, stoga se adektvatno zaštite. U petak će u glavnom gradu Hrvatske biti umjereno i pretežno oblačno. Oborine se očekuju u poslijepodnevnim satima, a na širem području grada je moguća i grmljavina. Temperatura će i dalje ostati proljetna između 20 i 22 Celzijeva stupnja, najavljuju iz DHMZ-a.

Kiša je najavljena i u subotu. Tijekom cijelog dana će biti oblačno uz oborine. Naoblaka je najavljena i za kraj tjedna, a dobra vijest je da kiše u nedjelju u Zagrebu ne bi trebalo biti.

Od petka promjenjivije i u ostatku Hrvatske

I u ostatku Hrvatske, četvrtak će biti pretežno sunčan. Razvoj oblaka očekuje se poslijepodne te je u gorskim predjelima moguć poneki pljusak, a u noći na petak s jačim naoblačenjem na Jadranu mjestimice kiša. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 °C.

Promjena vremena zahvatit će veći dio unutrašnjosti u petak. Kiša će najprije početi padati u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju, ponegdje i uz grmljavinu. Nestabilno će biti i u subotu, a izraženiji pljuskovi vjerojatniji su u Dalmaciji gdje ih može biti i u nedjelju. Temperatura će za vikend ostati između 18 i 22 Celzijeva stupnja.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA