U Rijeku uplovio veliki kruzer koji je “samo za odrasle”, stiglo više od tisuću gostiju

U Rijeku uplovio veliki kruzer koji je “samo za odrasle”, stiglo više od tisuću gostiju

Vijest donosi NOVI LIST

Alenka Juričić Bukarica “Marella Explorer 2” najnoviji je brod u floti TUI UK Ltd. Krstarenje je “adults only”, a uz ostalo brod ima devet barova i devet restorana. Prvi ovogodišnji veliki kruzer “Marella Explorer 2”, jutros je uplovio u Rijeku i time otvorio ovogodišnju turističku kruzing sezonu u Rijeci tijekom koje je najavljeno 18 dolazaka velikih brodova na kružnim putovanjima. Brod »Marella Explorer 2« dužine je 246,5 metara, ima 663 člana posade, a u Rijeku je, prema informacijama Lučke uprave, doveo 1.165 putnika i to uglavnom s područja Velike Britanije. O putnicima se zajedno s ostatkom brine prvi časnik Igor Lončarić iz Rijeke, kojeg je u domaćoj luci dočekala obitelj. Brod i putnike dočekali su predstavnici Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera, Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka te prigodnom dobrodošlicom zaželjeli turistima ugodni boravak i pozvali ih na razgledavanje grada Rijeke i okolice.

Samo za odrasle

Za dio putnika organizirani su izleti autobusima u okolicu Rijeke i razgledavanje otoka Krka, Opatije, Kastva, Mošćenica i Trsta, a jedan će autobus povesti turiste čak do Zagreba. Brod u Rijeku uplovljava u 8 sati te će biti privezan na Riječkom lukobranu uz dva plutajuća pontona. Iz Rijeke isplovljava u 18 sati i to za talijansku luku Ravenna. Osim velikog kruzera, sutra će s Riječkog lukobrana na kružno putovanje krenuti i sedam manjih luksuznih brodova koji u organizaciji turističkog operatera ID Riva Tours kreću na sedmodnevno putovanje sjevernojadranskim otocima, najavili su u riječkoj Lučkoj upravi. Dodajmo i da je »Marella Explorer 2« najnoviji brod u floti ove kompanije. Krstarenje je »adults only«, a uz ostalo brod ima devet barova i devet restorana. Top mjesta uključuju The 19th Hole, bar s temom golfa sa simulatorom golf igre. Što se tiče itinerera, nazvanog slokovito Adriatic Affair, kruzer, dakle, nakon Rijeke, tiče Ravennu, potom Kopar, Anconu i Split nakon kojeg se vraća u polazišnu luku Dubrovnik.

Prvi od 18 brodova

Ovaj brod danas prvi put dolazi u luku Rijeka i to će biti prvi od osam njegovih dolazaka tijekom ove sezone. Inače, dolazak velikih brodova na kružnim putovanjima u Rijeku ove je godine najavilo osam brodarskih kompanija te je predviđen dolazak 18 velikih brodova. Osim kompanije Marella Cruises, tijekom 2022. u Rijeku će dolaziti brodovi i sedam drugih kruzing kompanija i to, Celebrity Cruises, Oceania Cruises, TUI Cruises, MSC Cruises, Crystal Cruises, AIDA Cruises i Noble Caledonia, a posljednje trenutno najavljeno ticanje jest ono broda Aida Blue, kompanije Aida Cruises, a koji će stići 14. studenoga. U Rijeku se ove godine ponovo vraća i TUI Cruises, ovog puta s brodom većeg kapaciteta od Mein Schiffa koji je ticao grad prije pandemije. U ovogodišnjoj kruzing sezoni TUI je Rijeku postavio u itinerer kruzera »Mein Schiff 5«, koji je bio najavljen za 2020., a koji je dug 295,3 metra, kapaciteta 2.790 putnika te ima oko tisuću članova posade.

Turistički šušur

»Marella Explorer 2« stiže prvi i u lipnju. Potom je za 11. lipnja najavljeno ticanje kruzera Celebrity Infinity kompanije Celebrity Cruises kapaciteta 2.170 putnika, a idućeg dana, 12. lipnja, dolazi i brod »Nautica« kompanije Oceania Cruises kapaciteta oko 700 putnika. Taj će vikend biti vrlo zanimljiv i živ jer stižu dva broda, a u tijeku će biti 22. regata Fiumanka, kao i utrka Homo si teć. Srpanjske najave počinju s TUI-jevim »Mein Schiff 5«, koji prvi put u Rijeku stiže 2. srpnja. Istog dana Rijeku će ticati i »Marella Explorer 2« pa će srpanj početi pravim turističkim šušurom. Ova dva kruzera u Rijeci će se ponovo sresti i 30. srpnja, 27. kolovoza i 24. rujna. Dobru posezonu također najavljuje nekoliko ticanja velikih kruzera u rujnu i listopadu, s time da će, dakle, kruzeri u Rijeku ove godine prema najavama stizati sve do polovine studenoga. Dodajmo i da su prije pandemije, 2019., Rijeku ticala 24 broda, u 2020. su zbog pandemije kruzeri potpuno izostali, dok je lani u Rijeku uplovio jedan kruzer s 903 putnika.

Vijest je na LINKU gdje možete vidjeti i veću galeriju fotografija.

DEMOS MEDIA