Novi nalaz još gori za dijete Mirele Čavajde

Novi nalaz još gori za dijete Mirele Čavajde

Mirela Čavajda u utorak popodne obavila je pregled u KBC-u Zagreb.

“Mislim da je upravo prije par sekundi stigao nalaz koji je danas rađen. Nalaz je, prema onom što sam kratko uspjela vidjeti, značajno teži nego prijašnji”, rekla je odvjetnica Vanja Jurić za N1.

Ministar zdravstva Vili Beroš traži hitne rezultate inspekcija.

“Mogu samo pretpostaviti da bi se morale utvrditi povrede zakona od strane najmanje nekoliko bolnica koje su donosile odluke u ovom slučaju. Nadam se d aće inspekcija razgovarati s Mirelom Čavajdom koja je bila žrtva cijelog tog postupanja i da će uzeti u obzir i njenu izjavu te da će nas izvijestiti o nalazima inspekcije”, rekla je odvjetnica Jurić.

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražilo je od svojih inspekcija žurno utvrđivanje svih činjenica oko dosadašnjih postupaka zdravstvenih djelatnika u ustanovama, u kojima je pacijentica primljena vezano uz rješavanje tog problema, kako bi se utvrdilo način postupanja. Odvjetnica navodi da nitko nije kontaktirao Mirelu Čavajdu.

“Nadamo se da će inspekcija iskoristiti to sredstvo. Očekujemo da će nam javiti nalaze inspekcije.”

Jurić se osvrnula i na zakon. “Zakon uvijek može biti bolji i jasniji i primjenjiviji. Međutim, već sada imamo zakon koji je jasan što se tiče ženskih prava u ovakvim situacijama takod a u tom smislu mislim da je zakonski potpuno potkovano sve što radimo.”