Muškarac u Novom Marofu tukao policajce u postaji i prijetio im ubojstvom…

Muškarac star 38 godina napao je policajce iz Policijske postaje Novi Marof nakon što su ga priveli.

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela prijetnje i prisile prema policajcima iz postaje u Novom Marofu.

Sumnja se da je 12. svibnja oko 15.50 sati u Policijskoj postaji Novi Marof, tijekom zadržavanja zbog kriminalističkog istraživanja vezanog uz sumnju u prethodno počinjena kaznena djela, zatražio medicinsku pomoć.

U trenutku kad je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije stigla u Policijsku postaju i započela s liječničkim pregledom, negodovao je i tražio da ga se pusti iz prostorija za zadržavanje.

Policajcima prijetio ubojstvom

Pritom se oglušio na naredbe policijskih službenika da se smiri i fizički nasrnuo na jednog od policajaca, udarivši ga zatvorenom šakom u glavu. Prilikom naguravanja prema izlazu iz prostorije, udario je drugog policajca u predjelu oka.

U pomoć dvojici policajaca priskočili su i drugi policijski službenici te mu stavili sredstva za vezivanje ruku i pojas na noge, kojeg se oslobodio uslijed agresivnosti. Muškarac je tada zaprijetio policajcima ubojstvom.

Muškarac je pregledan, a utvrđeno je da nije zadobio ozljede pri uporabi sredstava prisile. Medicinska je pomoć pružena i policajcima koje je udario. Za njih je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU varaždinska., prenosi N1