Otvoren Poziv za uključivanje u Program ‘Činimo dobro uz Otisak srca’

Otvoren Poziv za uključivanje u Program ‘Činimo dobro uz Otisak srca’

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je otvorila Poziv za uključivanje u Program ‘Činimo dobro uz Otisak srca’ kroz platformu ‘DoGood People’ usmjeren djeci i mladima. Javlja službeni web portal Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

‘DoGood People’ međunarodna je platforma primjenjiva za sve mobilne uređaje te je u okviru ovog Programa prilagođena za skupne izazove izvedive u školskim uvjetima, a koji su usmjereni na ostvarivanje UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja za 2030. godinu.

Skupni izazovi podrazumijevaju uključivanje učenika/-ica u izvršavanje određenih zadataka s ciljem povećanja svjesnosti djece i mladih o UN-ovim globalnim ciljevima održivog razvoja pod mentorstvom svojih učitelja/-ca, nastavnika/-ca ili druge osobe zadužene za vođenje razreda ili volonterskih skupina. Kroz inovativnu aplikaciju pružit će se mogućnost promocije konkretnih jednostavnih svakodnevnih rutina za osobni i kolektivni doprinos održivom razvoju, a uključene škole će se i međusobno povezati na ovaj način.

‘Zajedno promijenimo svijet na bolje’

Svi zainteresirani predstavnici osnovnih škola ovim putem se pozivaju da ispune prijavni obrazac u koji je pored osnovnih informacija o školi potrebno unijeti i podatke o razredima ili volonterskim skupinama u pojedinačnoj školi koje se planiraju uključiti u provedbu Programa ‘Činimo dobro uz Otisak srca’ kroz platformu „DoGood People” (moguće je uključiti do 2 razreda ili skupine sa pripadajućim predstavnikom/predstavnicom). Svaki razred ili volonterska skupina treba imati svog predstavnika (učitelja/učiteljicu, nastavnika/nastavnicu ili drugu zaduženu osobu koja će voditi razred ili volontersku skupinu).

Ispunjeni Prijavni obrazac potrebno je poslati na adresu volonterstvo@zaklada.civilnodrustvo.hr najkasnije do 3. lipnja 2022. godine nakon čega će biti dostavljene detaljnije informacije o načinu sudjelovanja i korištenju mobilne platforme ‘DoGood People’.

Više:  Prijavni obrazac

          VIDEO

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA