MINISTRICA ZGROŽENA! Obećala brzu pomoć: ‘Ovakva tuča desetljećima nije viđena’

MINISTRICA ZGROŽENA! Obećala brzu pomoć: ‘Ovakva tuča desetljećima nije viđena’

Nevrijeme praćeno jakom tučom pogodilo je u srijedu popodne varaždinsko područje. Najviše je na području Velikog i Malog Bukovca. Područje su u četvrtka obišli župan Anđelko Stričak i ministrica poljoprivreda Marija Vučković. Javlja ZAGREB INFO

“Odmah smo obavijestili Vladu i ministricu poljoprivrede koja je od ranog jutra s nama na terenu. Općinski načelnik je odmah angažirao i povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Već sada su na terenu i utvrđuju štetu. Čim utvrde štetu obavijestit će varaždinsku županiju i potom župan proglašava elementarnu nepogodu. U dogovoru s načelnikom očekujemo da bi u roku dva-tri dana mogli imati prvu procjenu te štete i proglasiti elementarnu nepogodu”, rekao je Stričak.

Ministrica Marija Vučković kazala je da su poljoprivrednici uvijek među najpogođenijima uslijed prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda.

“Nažalost, mi smo u ovih nekoliko godina stekli prilično iskustvo u saniranju takvih posljedica i obnavljanju proizvodnih kapaciteta naših poljoprivrednih gospodarstava. Iznimno mi je žao što se to dogodilo ovim sjajnim gospodarstvenicima. Odmah mogu potvrditi u ime Ministarstva poljoprivrede i Vlade da ćemo ta gospodarstva obnoviti putem posebne mjere Programa ruralnog razvoja, a, kao i uvijek do sada, u suradnji sa županijom i ovim jedinicama lokalne samouprave razmotrit ćemo i osigurati i neke dodatne mehanizme pomoći. Nažalost, ovakva tuča desetljećima nije viđena. Opet smo svjedoci da se nešto događa s našom klimom itekako ozbiljno, da su takve situacije nepredvidljive, a ono što postaje izvjesno je da će se, nažalost, događati i dalje“, rekla je ministrica Vučković.

Obećala je da će pomoći ljudima i omogućiti im da ponovno prorade u vrlo kratkom roku.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA