Milanović ne dolazi na svečani koncert u povodu obilježavanja Dana državnosti…

Milanović ne dolazi na svečani koncert u povodu obilježavanja Dana državnosti…

U povodu Dana državnosti i trideset godina međunarodnog diplomatskog priznanja Hrvatske u našoj zemlji brojni događaji. U Zagrebu je održana konferencija “Naslijeđe generacija” na kojoj su se okupili mnogobrojni svjedoci vremena. A u povodu Dana državnosti i tridesete obljetnice priznanja večeras će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održati svečani koncert. HRT-ova reporterka Zrinka Grancarić kazala je u Dnevniku HTV-a kako na koncert stižu brojni sadašnji, ali i tadašnji političari i diplomati.

“U loži večeras neće biti aktualni predsjednik”

Grancarić je istaknula kako je danas na konferenciji “Naslijeđe generacija” bilo zanimljivo čuti svjedočanstva aktera, koji su se prisjetili vremena priznanja Hrvatske.

U Hrvatskom narodnom kazalištu večeras će biti petstotinjak uzvanika. U svečanoj loži nazočna će biti dva bivša predsjednika – Ivo Josipović i Stjepan Mesić, kao i bivša predsjednica Republike Hrvatske – Kolinda Grabar-Kitarović.

U loži večeras neće biti aktualni predsjednik Zoran Milanović.

– On je bio pozvan na večerašnju svečanost, ali na pozivnicu se nije oglasio, poručila je HRT-ova reporterka.

Večeras nastupaju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. Na večerašnjem repertoaru su skladbe hrvatskih skladatelja iz svih regija Hrvatske, ali i jedna Ukrajinska, u znak potpore toj zemlji.