Održana 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko posavske županije…

Održana 8. sjednica Županijske skupštine Brodsko posavske županije…

U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je održana 8. sjednica Županijske skupštine kojom je predsjedavao Pero Ćosić. Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle sjednice, prihvaćen je i predloženi Dnevni red. Sjednica je započela Aktualnim satom u tijeku kojeg su vijećnici postavljali pitanja iz djelokruga rada Brodsko-posavske županije, ovim putem izdvajamo samo neka od njih:

Josip Marunica (DM-NL): Može li se nešto učiniti za spajanje precrpne stanice u Luci Brod na mrežu električne energije? Zašto se štiti kriminal koji provodi predsjednik LU Jelas?

Mario Rubil (DM-NL): Tko je sanirao i platio sanaciju odlagališta otpada u Davoru? Koliko je napuštenih pasa zbrinuto u županiji i koliko sredstava izdvojeno za njihovo zbrinjavanje?

Irena Katalinić (HDZ): Koje mehanizme županija može razviti za obranu od tuče?

Damir Klaić (DM-NL): Kakva je situacija s mrežom škola na području županije? Može li županija učiniti nešto po pitanju prijevoza učenika Srednje škole Matije Antuna Reljkovića koji odrađuju stručnu praksu?

Danijel Odobašić (DM-NL): Zašto prijavitelji na natječaj za stambeno zbrinjavanje s područja općine Gornja Vrba nisu obavješteni da za njih ove godine za njih neće biti sredstava?

Tomislav Bašić (DP): Što je županija poduzela da zaštiti prof. Nives Romanjek? Do kada će županijski pročelnici biti privremeni? Hoće li se vratiti obrok za vijećnike?

Zoran Marijić (DM-NL): Koliko građani čekaju na prijem u županov ured? Što se događa s javnim natječajima koje provodi županija?

Ruža Vidović (HDZ): Zašto nemamo protugradnu obranu?

Željko Lukačević (HDZ): Kojim mjerama županija pomaže malim poduzetnicima?

Na pitanja vijećnika odgovarali su župan i resorni pročelnici županijskih tijela, dok će na neka pitanja vijećnici dobiti pismene odgovore.

Audio zapis današnjeg zasjedanja možete poslušati na poveznici