Ručnike ne biste trebali prati s omekšivačem, evo i zašto…

Ručnike ne biste trebali prati s omekšivačem, evo i zašto…

Ako želite da vam rublje bude mekano, stavljanje omekšivača u svako pranje čini se logičnim rješenjem. Međutim, prema riječima stručnjaka, to nije uvijek tako, a ponekad korištenje omekšivača može učiniti više štete nego koristi – pogotovo kada su u pitanju ručnici.

Naime, Vanesa Amaro, domaćica iz Amerike podijelila je TikTok video u kojem je pričala o problemima korištenja omekšivača prilikom pranja ručnika. U njemu je objasnila da omekšivač može spriječiti da ručnici budu učinkoviti kao što su bili prije.

“ikad ne perite svoje ručnike s nikakvim omekšivačem. Omekšivač sadrži vosak i ulja. Ulje odbija vodu, što znači da ako perete ručnike omekšivačem, neće imati toliku mogućnost upijanja kao prije”, objasnila je u videu.

Vanesa je umjesto korištenja omekšivača predložila da pomiješate bijeli ocat sa sredstvom za uklanjanje mrlja, i boraksom, ali umjesto njega možete koristiti i sodu bikarbonu.

Što je još bolje, možete uštedjeti novac ako koristite samo bijeli ocat i u potpunosti izbacite sredstvo za uklanjanje mrlja i sodu jer stručnjaci iz Turkish Towel Company kažu da je potrebna samo jedna šalica bijelog octa da svojim ručnicima vratite mekoću i upijajuća svojstva.

“Stavite ručnike na redoviti ciklus pranja, a zatim ih ponovno operite tako da stavite ocat umjesto omekšivača”, rekla je Vanesa Amaro.

Ako tretman ne uspije nakon jednog pranja, to može biti zbog velike količine nakupljenih ostataka od omekšivača. U tom slučaju, možda ćete morati ponoviti pranje bijelim octom.

Također možete naići na poteškoće ako preopterećujete perilicu jer ručnici trebaju puno prostora tijekom ciklusa. Ako imate dovoljno ručnika za jedno pranje, operite ih samostalno bez drugog rublja, prenosi 24sata.