NAJNOVIJA VIJEST: Rast će cijena goriva u Hrvatskoj samo na autocestama…

NAJNOVIJA VIJEST: Rast će cijena goriva u Hrvatskoj samo na autocestama…

Nakon najave da bi gorivo ponovno moglo drastično poskupjeti u srijedu, u Vladi je sinoć održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i nekoliko ministara, među kojima su bili ministri gospodarstva i financija. Glavna je tema bila kako odgovoriti na najavljeni rast cijena., javlja HRT

Nove mjere Vlada će donijeti ovoga jutra na telefonskoj sjednici, a o njima će u 8.30 na konferenciji za novinare izvijesti premijer Andrej Plenković te ministri Zdravko Marić i Davor Filipović.

– Ono što Vlada sada može učiniti jest rezanje trošarina kao što je to učinila prethodna dva puta, međutim manevarski prostor je sve uži i uži s obzirom na granice koje postavljaju europske direktive. Tako je preostalo svega 20-tak lipa za rezanje trošarina kada govorimo o dizelskim gorivima, a 40-tak lipa kada govorimo o onim benzinskim. Potencijalna rješenja mogu se kriti u PDV-u, odnosno trgovačkim maržama, međutim sve opcije su još uvijek na stolu i razmatraju se, rekao je u nedjelju u javljanju naš reporter Šime Vičević.

Na konferenciji za medije premijer Andrej Plenković poručio je:

– Izmijenili smo uredbu tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama, rekao je Plenković.

– Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama, cijena za dizelsko gorivo će biti 14.57, a za benzin na 14.06 kuna, rekao je Andrej Plenković dodajući da su na takav način zaštitili standard građana.

– Hrvatska je atraktivna turistička destinacija i stoga je važno da ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda građana i gospodarstva te omogućuje intenzivnu turističku sezonu. Mislim da ćemo s ovakvom mjerom omogućiti jedno i drugo.