Ovo su nove cijene goriva na autocestama…

Ovo su nove cijene goriva na autocestama…

Vlada je odlučila fiksirati najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković u izjavi nakon telefonske sjednice vlade.

To znači da će cijene goriva na benziskim crpkama na autocestama u ponoć poskupjeti, i to dosta.

Eurodizel će tako na autocestama od utorka koštati 14.57 kuna po litri, a eurosuper 95 14.06 kuna.

Te će cijene vrijediti iduća dva tjedna.

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama u iduća dva tjedna i dalje koštati 13.08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 bit će 13.50 kuna po litri. Plavi dizel koštat će najviše 9.45 kuna po litri. Fiksirane cije odnosi na premium goriva.

Vladina uredba kojom se omogućavaju te cijene primjenjuje se od sutra i prema Plenkovićevim riječima odnosi se na 94 posto postaja. Ona se ne odnosi na premium goriva.

Da Vlada nije reagirala, benzin bi od sutra koštao 14.57 kuna, dizel 14.06 kuna, a plavi dizel 10,93 kune, rekao je Plenković. Te cijene bit će od sutra na autocestama, osim plavog dizela, koji se ondje ne toči. Plenković kaže da su zahvaljujući svim dosadašnjim vladinim mjerama cijene benzina niže za 2,45 kuna, dizela 3,56 kuna, a plavog dizela za 2,38 kuna., javlja N1