Upaljen alarm, stiže nam novo nevrijeme: Dijelove Austrije i Slovenije već poharala tuča…

Upaljen alarm, stiže nam novo nevrijeme: Dijelove Austrije i Slovenije već poharala tuča…

Europski sustav upozorenja na oluje (Estofex) objavio je upozorenje drugog stupnja za dijelove istočne Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH. Upozoravaju na veliku tuču, olujne udare vjetra i vrlo velike oborine.


Prema podacima Estofexa, u dijelovima istočne Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH tijekom dana moglo bi doći do tuče, olujnog vjetra i obilnih padalina.

Nevrijeme je Sloveniju zahvatilo već u ponedjeljak, a novo se očekuje u utorak u ranim poslijepodnevnim satima. Kasno poslijepodne i u večernjim satima ono će se kretati preko središnje Hrvatske i BiH.

Snažna tuča poharala je dijelove Slovenije. Nevrijeme je prošlo i Austrijom, tuča je pala u gradu Žitolu.

DHMZ je oglasio žuti alarm za zagrebačku, osječku i karlovačku regiju, a navode da su mogući izraženi grmljavinski pljuskovi i grmljavina.

Dalmaciji i dalje ostaje vruće i suho vrijeme.

Žuti alarm i za srijedu

Žuti alarm ostaje i za srijedu u zagrebačkoj i karlovačkoj regiji zbog obilnih padalina i grmljavinskih pljuskova. Sutra bi ipak u većini krajeva trebalo biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano.

Uz prolazno više oblaka mjestimične kiše, pa i grmljavine, može biti ujutro, ponajprije u dijelovima središnje i istočne Hrvatske, a posebice navečer i u noći na četvrtak jače nevrijeme moguće je u najsjevernijim predjelima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, uz pljuskove kratkotrajno pojačan, a na Jadranu u najtoplijem dijelu dana do umjeren, većinom jugozapadni i zapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C, javlja DHMZ., prenosi dnevnik.hr