Teške optužbe protiv moćne ministrice: “Pokrenuta je istraga za dva silovanja…”

Teške optužbe protiv moćne ministrice: “Pokrenuta je istraga za dva silovanja…”

Chrysoula Zacharopoulou, novoimenovana ministrica u novoj vladi Emmanuela Macrona našla se pod istragom zbog optužbi za silovanje dviju žena u vrijeme kada je radila kao ginekolog.


Iz ureda pariškog javnog tužitelja u srijedu je potvrđeno da se istražuju dva slučaja mogućeg silovanja žena u ginekološkoj ordinaciji. “Pokrenuta je istraga za dva silovanja koja su navodno počinjena u liječničkoj službi osumnjičene Chrysoule Zacharopoulou“, prenosi Daily Mail.

Prva prijava podnesena je 25. svibnja, a druga 16. lipnja, a u tijeku su istražne radnje te je Zacharopoulou već ispitala policija.

Chrysoula Zacharopoulou bivša je europarlamentarka rođena u Grčkoj. Francuskoj vladi pridružila se 20. svibnja, prije katastrofalnih izbornih rezultata zbog kojih je Macron izgubio parlamentarnu većinu. Zacharopoulou se smatra jednom od najmoćnijih političarki  u francuskoj vladi

Istaknula se 2015. godine zalažući se za podizanje svijesti javnosti o endometriozi, poremećaju sluznice maternice koja kod žena može imati teške posljedice i utjecati na plodnost.

Unatoč optužbama, 46-godišnja Chrysoula Zacharopoulou je za sada zadržala svoju poziciju u francuskoj vladi kao ministrica za razvoj i međunarodna partnerstva., piše dnevnik.hr

Nitko iz Vlade za sada nije komentirao optužbe.