Brzo, jednostavno i jeftino spriječite muhe da ulaze u domove…

Brzo, jednostavno i jeftino spriječite muhe da ulaze u domove…

Stručnjaci su nedavno izdali vodič o tome kako prirodno, jeftino, brzo i jednostavno spriječiti muhe da ulaze u domove uz pomoć biljaka. Muhe ne vole bosiljak i mentu pa ih možete posaditi i staviti na prozorske klupice i u blizinu vrata.

Stručnjakinja za čišćenje u Tap Warehouseu Polly Shearer savjetuje kako spriječiti muhe da se zadržavaju u kuhinji.

“Vrućina uzrokuje porast broja muha i kućne će se muhe najvjerojatnije brže razmnožavati po jako toplom vremenu koje im odgovara pa je dobro i preventivnim mjerama zaustaviti njihovo razmnožavanja”, objasnila je za Mirror, prenosi Večernji list.

Napravite vlastiti prirodni sprej

Mirisi eteričnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muhe pa možete napraviti vlastiti prirodni sprej za odvraćanje muha. Nekoliko kapi bilo kojeg od ovih ulja dodajte u vodu u bočicu s raspršivačem. Jednostavno raspršite sprej po kuhinji tijekom dana i muhe bi trebale ostati vani.

Spremite gazirana pića u hladnjak

Voćne mušice privlači i ugljični dioksid u gaziranim pićima, pa će se, ako sokove ostavite vani, početi skupljati po tom području, osobito ako je bilo prolijevanja. Svakako obrišite mrlje i očistite boce kako biste spriječili privlačenje mušica, a gazirana pića najbolje je uvijek držati u hladnjaku kako bi voćne mušice bile podalje od njih.

Sa sodom bikarbonom kantu za smeće održavajte čistom i suhom

Hrana koju bacamo u kantu za smeće ljeti zbog vrućina brže istrune pa privlači još više muha. Zato je tijekom ljetnih mjeseci važno čistiti i prazniti kantu češće nego inače. Možete tako prije nego li stavite novu vrećicu za smeće po dnu kante posuti malo sode bikarbone koja bi trebala apsorbirati sve mirise i tekućine koje iscure iz vrećice.

Ne ostavljajte prljavo posuđe pokraj sudopera

Zbog užurbanog rasporeda često se odgađa pranje prljavog posuđa, a njegovo će stajanje pokraj sudopera sigurno privući muhe. Preporučujemo zato da ljeti što prije operete suđe kako biste spriječili da se muhe skupljaju po njemu i prenose bakterije.