Domovinski pokret: “Svojim mandatima zaustavit ćemo Puljka u devastiranju Splita”

Domovinski pokret: “Svojim mandatima zaustavit ćemo Puljka u devastiranju Splita”

Koalicija ‘Pokrenimo Split zajedno ‘, koju čine Domovinski pokret, Hrvatska stranka prava, Hrvatski suverenisti i Hrvatska demokršćanska stranka predstavila je danas listu za izbore za splitsko Gradsko vijeće koji se održavaju u nedjelju.

Predstavljanje je otvorio saborski zastupnik Domovinskog pokreta, vukovarski dragovoljac i logoraš Stipo Mlinarić Ćipe:

– Pozivam Splićanke i Splićane da u nedjelju izađu na birališta i da shvate važnost nadolazećih izbora. Nemojte dozvoliti da se Split pretvori u Zagreb gdje su isto tako obećavali uvođenje komunalnog reda, a na koncu se bave isključivo ideološkim pitanjima lijevog predznaka dok Zagreb grca u kaosu i neredu., piše dalmacija news

Nakon njega obratio se Marko Žaja, županijski vijećnik Domovinskog pokreta koji je na drugom mjestu koalicijske liste za Split:

– Prvi put u povijesti demokracije u Splitu ujedinili smo sve suverenističke, konzervativne i domoljubne opcije na jednom mjestu. Našom suradnjom i zajedništvom omogućili smo da nijedan glas više ne bude bačen, već će svi glasovi za našu listu rezultirati mandatima u Gradskom vijeću i omogućiti nam da pokrenemo Split zajedno. Pozivam sve naše birače da u nedjelju izađu na izbore i budu naša snaga kojem ćemo zajedno mijenjati grad.

 Predsjednik splitskog HSP-a Ante Grubišić citirao je oca Domovine:

– Naš velikan Ante Starčević rekao je da ako narod ne zna razaznati bolje od gorih da će mu biti isto kao dosad. Ne samo da će biti isto, nego će biti i gore. Ovim putem pozivam Splićane da nam daju svoje povjerenje i omoguće napredak Splitu koji stagnira i propada pod vlašću Ivice Puljka.

Predsjednik Hrvatskih suverenista u Splitu Lovro Meštrović iznio je glavne probleme zbog kojih Split stagnira:

– Naš grad već godinama stagnira zbog nepostojanja Zavoda za prostorno planiranje i devastacije prostora koja je posljedica nedostatka strategije. Planiramo sudjelovati u izradi novog GUP-a i svih nižerangiranih prostornih planova koji će konačno omogućiti Splitu da prodiše i privuče investicije. Nedostatak kvalitetnih prostornih planova manifestira se u nedostatku sadržaja za građane poput vrtića, a na taj problem upozoravali smo još prije dvije godine i sad se sve ostvarilo. Pozivamo građane da prepoznaju naše jedinstvo i svojim glasovima omoguće da pokrenemo Split.

U ime Hrvatske demokršćanske stranke riječ je uzela Marica Vidović:

– Za nas Split nisu samo Hrvojeva ulica, istočna obala i Riva, nego svi dijelovi našeg grada, pogotovo istočni dio koji je nepravedno zapušten. Planiramo uvesti i pravedniju socijalnu politiku koja će ravnomjerno brinuti kako o mlađoj, tako i o starijoj populaciji. Nedostatak smještaja i previsoke cijene u umirovljeničkim domovima su nedopustiv nedostatak u gradu veličine Splita i tom problemu ćemo posebno posvetiti svoje vrijeme i utjecaj u Vijeću.

Kandidat za gradonačelnika Aris Zlodre iznimno je zadovoljan postignutim jedinstvom i snagom liste za Gradsko vijeće:

– Svojim jedinstvom poslali smo snažnu poruku građanima kako mogu računati na naš ozbiljan rad i predanost u djelovanju Gradskog vijeća. Naša lista sastavljena je od dokazanih pojedinaca koji su spremni svojim znanjem i sposobnostima konačno pokrenuti grad koji godinama stagnira i ne razvija se kako bi trebao.

Zlodre je potom upitan zašto na zajedničkoj listi nema splitskog Mosta i jesu li oni sudjelovali u pregovorima, a članovi koalicije spremno su odgovorili:

– Naša lista ujedinila je sve suverenističke i konzervativne opcije koje postoje u Splitu i sigurno nećemo ni trgovati mandatima, ni surađivati s lijevom koalicijom Ivice Puljka. Budući da su Mostovci surađivali s njim i omogućili mu sastavljanje većine u vijeću te digli ruke za njegov proračun zajedno s SDP-om, Možemo i Novom Ljevicom, mi u ovom trenutku nismo vidjeli razlog za suradnju s njima budući da očito ne dijelimo iste životne vrijednosti.