Nakon Vladine intervencije, benzinske postaje na autocesti ‘zjape‘ prazne…

Nakon Vladine intervencije, benzinske postaje na autocesti ‘zjape‘ prazne…

Crodux Janjče: Foto Uslikao vjerni čitatelj Lidera

Vlada je s početkom od 21. lipnja fiksirala cijene benzina i dizela na svim benzinskim pumpama, osim na autocestama te je tako po treći puta u godinu dana uplela svoje prste u cijene benzina. Podsjetimo, Vlada je od listopada prošle godine tri puta  zamrzavala cijene goriva zbog poremećaja na tržištima., piše lidermedia

Ta Vladina uredba koja se odnosi na 94 posto postaja vrijedit će dva tjedna, nakon čega iz Vlade kažu ‘vidjet ćemo’ jer nitko ne zna, a i ministar Marić je nedavno za jednu televiziju rekao kao nema kristalnu kuglu.

Nakon odluke Vlade cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera ostala je ista kao i zadnja dva tjedna a to je 13,50 kuna, dok je cijena osnovnog dizela 13,08 kuna, na svim benzinskim pumpama osim onima na autocesti.

Na autocesti je pak druga priča

Ako je za vjerovati tražilici za cijene benzina Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na benzinskoj postaji Ine Vukova Gorica litra eurosupera dođe 14,06 kuna, eurodizel 14,57 kuna, a eurodizel class plus 16,52 kune. Tifon Jasenice osnovni eurosuper prodaje za 14,06 kuna, eurodizel za 14,57 kuna, te dizelsko premium gorivo za 16,58 kuna.

Kako se vidi iz priložene fotografije koja opisuje ovaj članak, a koju je poslao vjerni čitatelj Lidera, na benzinskoj crpki Croduxa na autocesti Zagreb – Split, točnije na Janjču u četvrtak popodne nitko ne toči. Ni stranca ni domaćih.

Izgleda da se glas premijera probio i do inozemstva, pa i turisti ovo ljeto toče pametnije. A što će biti za dva tjedna, nitko ne zna, pa nemaju u Vladi kristalnu kuglu.