Nikolina Jureković sudjelovala na konferenciji ” Mladi lideri europe” u Bruxellesu…

Nikolina Jureković sudjelovala na konferenciji ” Mladi lideri europe” u Bruxellesu…

Općinska vijećnica Nikolina Jureković protekla dva dana je kao članica YEP programa sudjelovala na konferenciji “Mladi lideri Europe” #YoungLeadersOfEuropeConference održanoj u Bruxellesu.

Konferencija je organizirana pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta i EU Odbora regija, a domaćini su bili_e zastupnici_e Europskog parlamenta iz četiriju političkih grupacija – Stelios Kympouropoulos (EPP), Kira Marie Peter-Hansen (Zeleni), Marie-Pierre Vedrenne (Liberali) i Alessandra Moretti (S&D), te Mreža mladih eurozastupnika EU40.

Potpredsjednik Europske Komisije Margaritis Schinas je otvorio konferenciju, te u pozdravnom govoru naglasio kako je Europa dokazala da je puno otpornija nego što su mnogi očekivali uslijed raznih izazova koji su nas pogodili u posljednje vrijeme, te kako sudionici_e konferencije, kao mladi europski lideri_ice, imaju zadatak braniti europsku ideju.

U dvodnevnom programu sudjelovalo je 35 mladih izabranih političara lokalne i regionalne razine iz svih zemalja članica kao pripadnici YEP programa, te još 40 mladih izabranih gradonačelnika_ica, guvernera_ica, lokalnih i regionalnih vijećnika_ica, koji su raspravljali kako bolje promicati europsku ideju, s kojim se izazovima suočavaju na lokalnim i regionalnim razinama, te razmijenjivali ideje i dobre prakse kako bi što bolje bili u službi građana.

Tijekom dvodnevnog programa sudionici i sudionice konferencije posjetili su i Europski parlament, te održali nekoliko neformalnih sastanaka s ciljem umrežavanja. Sigurni smo kako je sudjelovanje na ovoj konferenciji doprinijelo vidljivosti naše općine kao male ruralne zajednice koja ima viziju pametnog održivog razvoja i umrežavanja sa sličnim zajednicama na europskoj razini.

ms/dm