“Drage žene, Plenković vam poručuje da niste bitne kao njegova karijera u EU-u”

“Drage žene, Plenković vam poručuje da niste bitne kao njegova karijera u EU-u”

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u Newsroomu gdje je govorila o pravu na pobačaj u Hrvatskoj.

“Mene čude komentari gdje se spominje zabrana pobačaja. Naime, to uopće nije na stolu i o tome ne bi trebalo raspravljati. Suludo je stavljati u javnost takvu formulaciju i mogućnost zabrane pobačaja”, kazala je.

Ahmetović ističe da progresivna ljevica želi ženama osigurati pravo na izbor.

“Čini mi se da je vrijeme da jednom zauvijek podvučemo crtu za tu temu i unesemo to osnovno ljudsko pravo koje je već bilo prije unesemo i Ustav i da više nijedna žena ne mora tražiti milostinju od ravnatelja bolnica, nesposobnih ministara, konzervativaca, danas marginalaca ali sutra možda onih vlasti, da ostvari svoje ljudsko pravo”, poručila je SDP-ova zastupnica.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade također komentirao presudu američkog Vrhovnog suda, kojom je pitanje zakonitosti pobačaja prepušteno saveznim državama. “Nema govora o zabrani pobačaja ni referendumu kojim bi mu se ograničio pristup”, rekao je Plenković, dodajući da se zalažu “za zaštitu života i on za nas počinje od začetka, ali isto tako poštujemo pravo žene na izbor”.

Na njegove izjave o pobačaju osvrnula se i SDP-ova zastupnica.

“To je vrlo jasna poruka Andreja Plenkovića svim ženama Hrvatske. Drage žene Hrvatske, Andrej Plenković vam poručuje da trenutno niste toliko bitne koliko je bitna njegova karijera u Europskoj komisija”, rekla je Ahmetović.

“Plenković se boji desnice unutar vlastitih redova i zbog toga opasno pliva, ali boji se najviše da ne padne ovdje u Hrvatskoj jer to znači i pad njegove karijere u EU. Nažalost, zbog europske političke karijere Andreja Plenkovića, na čekanju su ženska osnovna ljudska prava”, dodala je., piše N1