Velika nesreća u Splitskim vratima, više je ozlijeđenih u sudaru dvaju brodova, prevezeni su u KBC Split; lučki kapetan Kuštera: ‘Vrlo je gust promet na moru, svi su u pogonu‘

Velika nesreća u Splitskim vratima, više je ozlijeđenih u sudaru dvaju brodova, prevezeni su u KBC Split; lučki kapetan Kuštera: ‘Vrlo je gust promet na moru, svi su u pogonu‘

Na južnom prilazu Splitskim vratima, morskom prolazu između Brača i Šolte, danas oko podne dogodio se sudar jedrilice i motorne brodice za prijevoz putnika, u kojem su četiri osobe ozlijeđene.

Oba plovila su pod hrvatskom zastavom. Prema riječima Željka Kuštere, lučkog kapetana iz Splita, sudar se, iz još neutvrđenih okolnosti, dogodio oko dvije i pol milje južno od Splitskih vrata, gdje je inače intenzivan morski promet.

– Javili su nam da je riječ o dvije ozlijeđene osobe, no kada je brod Lučke kapetanije stigao na lice mjesta, ukrcao je četiri ozlijeđene osobe, sve s jedrilice, koje je prevezao u Milnu, gdje ih je u 13 sati dočekala hitna pomoć.

Liječnica iz Milne je, uvidom u ozlijede, zatražila da se putnici dodatno pregledaju u Kliničkom bolničkom centru Split, te su tamo i odvezeni brodom u njezinoj pratnji – kazao nam je kapetan Kuštera.

Na mjesto sudara stigli su i inspektori sigurnosti plovidbe, a srećom nema onečišćenja mora. Svakako, provest će se inspekcija kako to obično i biva kada su u pitanju pomorske nesreće.

Ako se eventualno utvrde teže ozlijede kod putnika, u slučaj će se uključiti i Općinsko državno odvjetništvo.

– Vrlo je gust promet na moru. Provodimo nadzor, ali toliko je plovila u pogonu – naglasio je lučki kapetan.

Splitska Postaja Pomorske policije izvjestila je kako je samo u sedam dana sankcionirala ukupno 21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe., javlja slobodna dalmacija