Đogaš: “U prvom kvartalu izdano je 1700 građevinskih dozvola manje, to je valjda uvođenje reda”

Đogaš: “U prvom kvartalu izdano je 1700 građevinskih dozvola manje, to je valjda uvođenje reda”

Kandidat za gradonačelnika Splita, Zoran Đogaš, zajedno se sa svojim kandidatom za zamjenika gradonačelnika Tomislavom Šutom osvrnuo na problem neizdavanja građevinskih dozvola. Zbog trenutne blokade grada, a i viđenog u posljednjih 10 mjeseci, neizdavanje građevinskih dozvola gotovo je onemogućilo realizaciju projekata u Splitu. Na početku, Đogaš se osvrnuo i na medijski napis u kojem je pročelnik Ivice Puljka krivca za sporost izdavanja građevinskih dozvola pronašao u svima osim u Upravom odjelu za prostorno planiranje.

– U odnosu na isto razdoblje prošle godine, grad Split je u prvom kvartalu izdao čak 1700 građevinskih dozvola manje. To je valjda to uvođenje reda – ono kad ništa ne radiš. Danas smo imali priliku pročitati opravdanje Puljkovih pročelnika da su za to krivi poduzetnici, građani i arhitekti, naravno svi drugi osim njih. Takve izjave su sramotne, a Puljak i njegova ekipa nisu dorasli funkcijama koje su obnašali. Iduću nedjelju će građani završiti epizodu nerada i nesposobnosti – istaknuo je Đogaš i povukao paralelu s drugim dalmatinskim gradovima poput Zadra i Šibenika koji rastu i razvijaju se zahvaljujući normalnom funkcioniranju grada.

Da je situacija rješiva uspostavom funkcionalne organizacije zaključio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Tomislav Šuta., piše dalmacija news

– Potrebno je što prije oformiti tim ljudi koji će biti agilan i usmjeren na potrebe Splićana i splitskih poduzetnika. Gdje ima volje, ima i načina. Rad upravnog odjela se ne smije pravdati izborima jer struka mora biti nezavisna i nevezano tko je na vlasti odrađivati poslove.  Kod prikupljanja dokumentacije, moguće je da dođe do određenih propusta, ali to ne smije biti alibi – izjavio je Tomislav Šuta i naglasio da je potrebno što prije početi raditi jer trenutno sve stoji u mjestu.

– Podsjećamo, za većinu nezapočetih i nedovršenih projekata koji su u vitalnom interesu građanki i građana Splita Puljak krivi izbore koje je sam izazvao i opet obećava da će pitanje garaža, stanova za mlade i vrtića staviti na prvu sjednicu novog gradskog vijeća. I lani je tvrdio isto pa to nije učinio – zašto bi mu sad itko vjerovao? – poručili su iz Đogaševa stožera.