Batarela muče kratke hlače na misi: Obuci duge, kao pravi katolički muž prikaži žrtvu…

Batarela muče kratke hlače na misi: Obuci duge, kao pravi katolički muž prikaži žrtvu…

VICE Batarelo napisao je nadrealan tekst za Vigilare u kojemu izražava zabrinutost jer muškarci ljeti na misu dolaze u kratkim hlačama.

“Ako je sveta misa tako važan događaj zar ne bi i naše vanjsko odijevanje trebalo biti odraz toga? U vremenima kada su ljudi bili puno siromašniji i seljaci i građani su imali odjeću za nedjelju, za misu (tzv. Sunday clothes). Možete li zamisliti da bi bl. Ivan Merz dolazio preko ljeta u baziliku Srca Isusova na misi u kratkim hlačama?!

Tu senzibilnost za vanjski način odijevanja smo izgubili kroz različite društvene revolucije dvadesetog stoljeća. Nakon toga smo na neki način “proleterizirani” u jeftinom kineskom sivilu ili trapericama. Način kako se odijevamo govori o nama, o mjestu gdje idemo te mijenja kulturu i stvara novu civilizaciju”, piše Batarelo.

Pozvao je muškarce koji idu na misu da se oblače kao pravi katolički muževi.

“Za Krista moramo dati najbolje od sebe, prvenstveno duhovno, ali i način kako izgledamo, da pokažemo da idemo negdje gdje je važno. Odjeni duge hlače i košulju (ili možda čak i kravatu nedjeljom) iako je 30 stupnjeva i prikaži kao pravi katolički muž jednu malu žrtvu, mrtvljenje za Krista”, zaključuje., prenosi index.hr