Privremenom sudskom mjerom Houri zabranjeno korištenje imena “Prljavo kazalište”

Privremenom sudskom mjerom Houri zabranjeno korištenje imena “Prljavo kazalište”

Ovakva privremena sudska mjera tek je uvod u sudski proces o pravu na korištenje imena poznate grupe – čije pravo i žig posjeduje donedavni član grupe, menadžer i bubnjar Tihomir Fileš – ali dok se taj postupak ne okonča sudskom presudom ili dogovorom strana u postupku, svako korištenje imena Prljavo kazalište na pozornici podliježe plaćanju novčanih kazni.

Iz odvjetničkog ureda Kristine Delfin Kanceljak, zastupnice Tihomira Fileša, doznajemo da je Trgovački sud u Zagrebu odlučio privremenom mjerom zabraniti korištenje imena “Prljavo kazalište” i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim pojavljivanjima. “Nalaže se da se otkažu sve dogovorene aktivnosti kojima se pružaju usluge glazbenih koncerata, izvedbe glazbe, produkcije zvučnih zapisa i snimanja glazbe pod nazivom Prljavo kazalište i drugim sličnim nazivima”, piše u odluci Trgovačkog suda.

Jasenko Houra nije htio komentirati ovu odluku Trgovačkog suda, već nas je uputio na odvjetnika Tonija Nogolicu.

– Ne bi bilo u redu da komentiram postupak koji je još u tijeku, možemo se čuti kada sve bude gotovo – rekao nam je odvjetnik Nogolica.

Menadžer Prljavog kazališta Damir Ramljak Tigar kazao nam je kako će bend i dalje nastaviti s nastupima, kojih ovog ljeta ima u cijeloj regiji.

Podsjetimo da se ne radi o presedanu na domaćoj glazbenoj sceni, jer su se slični postupci vodili i u slučaju imena sastava “Novi fosili” i “Fosili”, te “Zlatni dukati”. Zbog pravnih problema oko vlasništva nad imenima, obje postave nastupaju kao “Sanja, Marinko i Zec” i “Najbolji hrvatski tamburaši”., doznaje večernji list