Mrak Taritaš o potezu prve dame: Vlastito dijete ne dovodi se u takvu situaciju…

Mrak Taritaš o potezu prve dame: Vlastito dijete ne dovodi se u takvu situaciju…

Afera uz koju se veže prvu damu bila je i jedna od tema na saborskim hodnicima…

– To se ne radi. Kad sam bila ministrica, moj sin je bio u srednjoj školi, ja sam se tamo pojavila samo jedanput, moj suprug je išao kod njih. Ne dovodi se vlastito dijete u takvu situaciju, rekla je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a.

– On je predsjednik Republike. Ja sam zgrožen ako je to zaista tako. Radio sam u školstvu. Nažalost, pritisaka na profesore ima, ali da si prva dama dozvoli činiti pritisak da bi urgirala za ocene vlastitog djeteta je nezamislivo. Mislim da posljedice mogu biti nesagledive i danas-sutra raspravljati o potecijalnom opozivu predsjednika. Koju sliku šaljemo društvu ako na ovakvim banalnim stvarima padamo? Zbog toga nam je 400.000 Hrvata izvan Hrvatske, ne zbog toga što nemaju posao, nego zbog nepravde, jer smo mi društvo nejednakih, rekao je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je članak u kojem se navodi da je prva dama, Sanja Musić Milanović – izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije kako bi se njezinu mlađem sinu, gotovo tjedan dana nakon završetka škole, već zaključene dvije četvorke promijenile u petice. U članku se tvrdi da su ocjene iz matematike i latinskog podignute kako bi ukupan prosjek bio 5,0, javlja HRT