Kosor o razlozima Marića, te o nasljedniku: ‘Još se nije ogradio od Kolindinog obećanja 8000€ plaće’

Kosor o razlozima Marića, te o nasljedniku: ‘Još se nije ogradio od Kolindinog obećanja 8000€ plaće’

Bivša premijerka o ministru financija na odlasku i njegovom nasljedniku, uspoređuje s odlaskom Sanadera, objašnjava može li Plenkovićeva vlada preživjeti

U razgovoru s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor povodom najavljenog odlaska ministra financija Zdravka Marića prvo smo raščistili sličnosti u datumu onog “slučaja” s Ivom Sanaderom za njen rođendan 1. srpnja 2009., kad je “iz vedra neba” zahvalio svima i oprostio se s: “Do viđenja!”

“Ne treba to uspoređivati. Jest da je to bilo u slično vrijeme. Ali, ono je bio premijer, napustio je brod kao kapetan i sve ostalo, što je značajniji i strašniji potres od odlaska ministra, pa makar to bio i financija”, kazala je Kosor:

“Međutim, politička minimalna pristojnost zahtjeva obrazloženje kakvo nije dao Sanader, a kakvo očito nećemo dobiti sada niti od Marića. Ali, možda onda budućnost bliža ili daljnja pokaže prave razloge. U slučaju Sanadera razlozi su se pokazali, nažalost, na sudovima.”

Razlika je i u tome što o odlasku Sanadera s premijerskog mjesta nitko unaprijed nije imao pojma, a s ministrom financija Marićem situacija je potpuno drugačija: “Očito je ta akcija pripremana već dugo, budući da već imaju zamjenu za njega.”, javlja RTL