Novi istup Ante Prkačina u Saboru: “Slušaj nakazo jedna…”

Novi istup Ante Prkačina u Saboru: “Slušaj nakazo jedna…”

Saborski zastupnik Ante Prkačin u srijedu je u Saboru s govornice izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši ju nakazom.

U govoru je komentirao istup zastupnice Raukar o migrantima, koja je izrazila nezadovoljstvo što se ukrajinski izbjeglice tretiraju drugačije od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja, piše Jutarnji list.

Započeo ga je kratkim spominjanjem Zdravka Marića pa je nastavio riječima ‘gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica‘…

– Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli, govorio je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, spomenuvši pritom i Josipa Broza Tita.

Na te riječi Raukar mu je svog mjesta ‘Sram te bilo‘ što je razbjesnilo Prkačina.

– Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi.

Reiner mu je potom dao opomenu upozorivši ga da ne može tako govoriti, ali je opomenuo i Uršu Raukar poručivši joj da ne može sa svog mjesta dovikivati drugima.