Vulin: Svi dužnosnici Hrvatske od danas su stavljeni pod poseban režim kontrole…

Vulin: Svi dužnosnici Hrvatske od danas su stavljeni pod poseban režim kontrole…

Nakon što vlasti u Zagrebu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nisu dozvolile privatan posjet Jasenovcu, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će “od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morati posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni pod poseban režim kontrole”.

Vulin je u pisanoj izjavi u kojoj vladu hrvatskog premijera naziva “ustaškom”, naveo da “Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine tisuća zaklanih Srba, Židova i Roma”.

“Predsjedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Europske unije, ne vole da ih se podsjeća koliko su djece poklali. Od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morar će posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni pod poseban režim kontrole“, dodao je Vulin u istom tonu.

U priopćenju MUP-a se dodaje i da je Vulin poručio da će tako biti dok je on ministar policije ili “dok se Hrvatska ne počne ponašati kao da nije NDH”., piše N1