Markač: Agresori su u Kninu pokušali stvoriti davne ideje velikosrpskih ideologa, a kasnije su nam podmetali oni koji su nas napadali…

Umirovljeni general pukovnik Mladen Markač sudjeluje na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

Na središnjoj svečanosti Markač se prigodno obratio javnosti.

“Hrvatski branitelj je naš heroj”, rekao je.

“Čast je i ponos govoriti u ime hrvatskih branitelja kada slavimo našu pobjedu. Danas se naša domovina zahvaljuje svojim braniteljima koji su prepoznali viziju ostvarenja sna i odazvali se obrani domovini pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Svi oni naši poginuli i nestali branitelji su u našim mislima. Drage obitelji znamo da najviše trpite, s vama smo i uz vas. Nećemo dopustiti da se ljudi i događaji iz Domovinskog rata zaborave”, kazao je Markač.

“Dragi suborci, čast se stječe djelima, a mi smo ih pokazali u Domovinskom ratu”, kazao je. 

“Domovinu smo obranili moralom”, kazao je dodajući da se u Haagu pokušala preoblikovati istina o Domovinskom ratu.

“Hrvatska je slobodna, a mi smo pobjednici”, kaže Markač. “Domobljublje moramo prenijeti na svoje mlade”, govori.

“Traje brutalna agresija na Ukrajinu, mi razumijemo njihovu patnju bolje od drugih. Vrijeme je da pokažemo snagu zajedništva koja nas je vodila u Domovinskom ratu”, rekao je.

“Ne zaboravimo da su u Kninu agresori pokušali stvoriti davne ideje velikosrpskih ideologa. Došli smo do pravične i velike pobjede. Do kraja konačne vojnički čiste ljudske pobjede dovele su nas operacije od istočne Slavonije do krajnjeg juga. Hrvatska je vodila pravedni i oslobodilački rat, a Oluja je vrhunski izvršena operacija u kojoj smo oslobodili naš teritorij. Domovinu smo branili i oslobodili moralom, istinom, čestitošću branitelja, policajaca, vojnika. A bila je dovedena u pitanje u Haagu, pokušajem nametanja kolektivne odgovornosti i krivnje, podmetali su nam oni koji su nas napadali. Hrvatska je slobodna, a mi smo pobjednici”, dodao je. , piše direktno.hr