Tomislav Bralić i klapa Intrade i Halid Bešlić oduševili Novogradiščane…

Tomislav Bralić i klapa Intrade i Halid Bešlić oduševili Novogradiščane…

Kao su organizatori i najavljivali, ovo 26. po redu Novogradiško glazbeno ljeto je uistinu najveći “open air” festival koji se dogodio u Hrvatskoj tako da su Novogradiščani ove godine u manjini.

Sinoć je održana druga večer ovog festivala koja je započela tamburaškom glazbom TS. Bisernica iz Požege koji su poznatim tamburaškim hitovima zagrijavali atmosferu.

FOTO BY DEMOSMEDIA

Tomislav Bralić i klapa Intrade svojim su nastupom dokazali zašto su i nakon 37 godina postojanja u samom vrhu domaće estrade. Prave ovacije doživjeli su otpjevavši Škorinu “Ravnicu” i nekoliko drugih domoljubnih pjesama.

FOTO BY NATHALIE HIRŠMAN DEMOS MEDIA

Pred sam koncert Halida Bešlića svim posjetiteljima obratili su se gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica TZ. Nove Gradiške Dinka Matijević.

– U Novu Gradišku su danas, doslovce, došli svi. U četvrtak smo ovdje brojili dvadesetak tisuća ljudi. Što je najbitnije, sve je funkcioniralo, sve službe su bile u funkciji, kompletna logistika je funkcionirala, ljudi, ja vjerujem, zadovoljni. Prošle smo godine razgovarali što organizirati ove godine. Za sve ove ljude da bih ih doveli morate organizirati “ozbiljnu priču” i argumente kako ih dovesti. Mi smo u tome uspjeli, a već početkom jeseni organizirat ćemo tiskovnu konferenciju na kojoj ćemo vam otkriti koga ćemo dovesti sljedeće godine. Sve ovo što danas radimo je ozbiljna priča, priča koja ima svoj početak i kraj. Vjerujem da su svi došli na svoje, dobro se zabavili, pojeli, popili, zabavili i sve to uz besplatan ulaz – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić 

FOTO: NATHALIE HIRŠMAN DEMOS MEDIA

-Hvala svima koji su pomogli, sretni smo, ponosni i zahvalni, srce nam je puno. Turistički kapaciteti su popunjeni, imamo pedesetak izlagača, svi oni na ovaj način mogu zaraditi, tu su i brojni ugostiteljski objekti koji će doći do određene zarade. Nova Gradiška je, zapravo, novi turistički doživljaj, mi se trudimo stvoriti upravo ovakav jedan doživljaj. Mi smo jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj i morali smo na neki način pronaći svoj put i profilirati se. Mislim da smo u ovoj zamisli u potpunosti uspjeli. Turistički kapaciteti su popunjeni, sve je puno, kazala je Dinka Matijević direktorica TZ Nove Gradiške

O Halidu Bešliću kao zvijezdi večeri ne treba puno pisati i govoriti. Pjevač,čovjek,humanitarac svojim nastupom doveo atmosferu do usijanja. Čak ni kiša koja je počela padati nije omela preko 25.000 posjetitelja da zajedno, u glas pjevaju njegove svevremenske pjesme.

U nastavku Vam donosimo fotogaleriju sa 2. večeri Novogradiškog glazbenog ljeta.