Dinamo-Hajduk: 100. najveći hrvatski derbi, Modri preokrenuli i razbili Hajduk, 4:1

Dinamo-Hajduk: 100. najveći hrvatski derbi, Modri preokrenuli i razbili Hajduk, 4:1

Dinamo je pobijedio Hajduk na Maksimiru 4:1 u 100. derbiju od hrvatske samostalnosti, do sinoć je bilo 46 pobjeda Dinama, Hajduka 28, a 25 utakmica je završilo bez pobjednika.

Prošle sezone Dinamo i Hajduk igrali su četiri puta, Bijeli su pobijedili dvaput, Modri jednom, a jedna utakmica završila je remijem. Superkup je osvojio Dinamo na jedanaesterce, u regularnom dijelu je bilo 0:0.

Dambrauskas je zaigrao s tri stopera, u formaciji koju je ranije pokušao, pa mu nije donijela puno uspjeha. Čačić je na klupi ostavio Oršića i Drmića.

Dinamo je dominirao u prvom poluvremenu, Modri su imali 73 posto posjeda lopte.

U 21′ Špikić zabija gol, fantastično ga je pronašao Ivanušec, ali je suđeno zaleđe, VAR je provjeravao i ostalo je zaleđe.

U 27′ još jedna fantastična prigoda za Modre, Ivanušec je ubacio, Čolina gađa svoju vratnicu, lopta se odbija do Baturine koji puca glavom, ali Kalinić brani.

No, u drugoj minuti sudačke nadoknade hladan tuš na Maksimiru, Livaja je lijepo prošao po sredini, uposlio Atanasova koji ispaljuje bombu s 25 metara. Livaković nemoćan, Hajduk vodi 1:0 i s prednošću odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuni preokret, u 61′ Dambrauskas mijenja, Meljnjak, Milanović i Vuković ulaze umjesto Lovrencsicsa, Atanasova i Čoline.

U istoj minuti nakon Hajdukovih promjena mladi Baturina lijepo zabija s ruba šesnaesterca, 1:1, Kalinić je bio nemoćan.

Samo tri minute kasnije Ademi glavom zabija za 2:1, Špikić je ubacio s desne strane.

U 70′ velika prilika za povratak Hajduka, Meljnjak je prošao s lijeve strane, Livaja je uklizao na dva metra od gola, ali Livaković je malo skrenuo loptu koja se od Livaje odbija – preko gola!

U 84′ Gojak zabija 3:1, ubacio je Ristovski s desne strane, a točku na i velike pobjede Modrih stavlja Oršić u prvoj minuti sudačke nadoknade, na ubačaj Ivanušeca zabija za 4:1.

Dinamo-Hajduk (21:05)

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Ristovski, B.Šutalo, Perić, Ljubičić – Ademi, Mišić – Ivanušec, Baturina, Špikić – Petković

HAJDUK (3-4-1-2): Kalinić – Borevković, Awaziem, Simić – Lovrencsics, Grgić, Atanasov, Čolina – Krovinović – Biuk, Livaja

Klupa Dinama: Zagorac, Moharrami, Lauritsen, Gojak, Emreli, Bočkaj, Drmić, Marin, Tolić, Dilaver, Menalo, Oršić

Klupa Hajduka: Subašić, Sentić, Vuković, N. Kalinić, Dimitrov, Melnjak, Elez, Krolo, Mikanović, Mlakar, Sahiti, Ćubelić

Sudac: Dario Bel (Osijek), piše gol.hr