ZET-ove karte od 4 kune odlaze u zaborav?

ZET-ove karte od 4 kune odlaze u zaborav?

Cijena tramvajske karte u Zagrebu trenutačno je četiri kune, ali kako rastu cijene električne energije, vožnja metropolom mogla bi postati skuplja…

Četiri kune za vožnju tramvajem koji vozi na sve skuplju struju! Pristupačna je to cijena koje se građani u Zagrebu ne bi baš tako lako odrekli.

Stanovnike metropole, ali i goste prevozi 266 tramvaja na 120 kilometara pruge. ZET je jedan od većih potrošača električne energije, a grad će morati napraviti dobru kalkulaciju kako bi tvrtku održao na životu.

“Znači jednu četvrtinu prihoda ZET ostvaruje od prodaje karata, tri četvrtine se financiraju ti troškovi iz proračuna Grada. Tako da su to iz perspektive cijena veliki izazovi”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.,piše poslovni.hr

Stručnjak za tržište električne energije kaže da su veliki potrošači dovedeni u bezizlaznu situaciju.

“Dio njih bi jednostavno morao izaći s mreže i ne trošiti električnu energiju, a da im se pomogne na način da se sufinancira osoblje, odnosno plaće. Ovi koji mogu dizati cijene, mogu podignuti, ali tržište to neće moći progutati pa se bojim da će se oni dovesti u redukciju, ne zato što će im se struja isključiti nego će im biti preskupa da bi je trošili”, objašnjava za RTL Nenad Kurtović.