Javio se Vanđelić, tadašnji šef Nadzornog odbora. Tvrdi da nema pojma o štetnom ugovoru; ‘Taman sam razriješen’

Javio se Vanđelić, tadašnji šef Nadzornog odbora. Tvrdi da nema pojma o štetnom ugovoru; ‘Taman sam razriješen’

Tvrdi da je razriješen dužnosti prije podnošenja ključnog izvješća o poslovanju

Tijekom današnje kratke konferencije za medije, ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je kako on ni na koji način nije odgovoran za malverzacije, budući da je ugovor kojim je omogućeno da se INA ošteti za milijardu kunapotpisan dva mjeseca prije nego što je postao član Nadzornog odbora. Filipović je dodao kako je “poznato tko je u tom razdoblju bio predsjednik NO-a Ine, poznato je tko su bili članovi, poznato je tko je bio i predsjednik Uprave Ine, tko su bili članovi”.

Tadašnji predsjednik Nadzornog odbora INA-e bio je Damir Vanđelić, koji je sada slučaj kratko komentirao za Bloomberg Adria. Vanđelić im je rekao da Nadzorni odbor nije bio upoznat sa spornim ugovorom, te da rezultate te poslovne suradnje “nije uspio vidjeti, jer je razriješen dužnosti prije podnošenja ključnog izvješća o poslovanju”.

Vanđelić za @BloombergAdrHR poručuje da će se ovih dana očitovati o svemu, ali poručuje da NO nije bio upoznat sa spomenutim ugovorom i da rezultate spomenute poslovne suradnje nije uspio vidjeti jer je razriješen dužnosti prije podnošenja ključnog izvješća o poslovanju.

U Nadzornom odboru bio i Luka Burilović

Uz Vanđelića, u razdoblju na koje se Filipović danas referirao, dakle dva mjeseca prije prosinca, među članovima nadzornog odbora bio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Bivšeg šefa Fonda za obnovu Vlada je iz nadzornog odbora INA-e maknula krajem prošle godine kada je imenovan Filipović.

Treći član nadzornog odbora, koji se bira na prijedlog Vlade, bio je i ostao Damir Mikuljan, koji je na toj dužnosti od 2017. godine. Nakon odlaska Vanđelića, Mikuljan je postao predsjednik Nadzornog odbora. Mikuljan je i istovremeno na čelu Visokog časnog suda HDZ-a, koji će odlučivati o daljnjem članstvu uhićenog direktora u INA-i Damira Škugora. Nadzorni odbor ukupno ima devet članova, a uz trojicu koju predlaže hrvatska Vlada, u odboru se nalaze i članovi koje predlaže mađarski MOL, te predstavnica radnika., prenosi TELEGRAM