Propjevala osumnjičena za pljačku stoljeća u Ini, Škugor je u problemima…

Propjevala osumnjičena za pljačku stoljeća u Ini, Škugor je u problemima…

Jedna od osumnjičenih priznala je da je sve radila po nalogu Škugora koji je joj je bio i nadređeni. Šteta za Inu prelazi milijardu kuna, a procurili su razgovori koje je policija snimala između Škugora i Husića.

Direktorica tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić priznala je na ispitivanju u USKOK-u što joj se stavlja na teret. U svom iskazu priznala da je sve radila po nalogu Škugora koji je joj je bio i nadređeni, neslužbeno doznaje 24sata.

Tijekom ispitivanja Ratkić je rekla da se ona izborila za maržu oko pola eura po megavatsatu, tako da je OMS-upravljanju prodavala za 20-ak eura.

Zanimljivo, jedan od Ininih direktora Damir Škugor tvrdio je da on ne zna kome je dalje PIS prodavao plin, po kojim cijenama i količinama.

Tom izjavom Ratkić je pokopala obranu Škugora zaduženog za trgovinu plinom koji je tvrdio da on ne zna kome je plin dalje prodavan i po kojoj cijeni.

Snimani razgovori

“Imam nešto para viška … ne točim u ono u čemu je otplata na predugi rok, bolje da se pare vrte … na dugom roku se može svašta zakomplicirat‘, što kraći rok, makar i manje para”. Tako je pričao suvlasnik OMS-Ulaganja, okrivljeni Goran Husić u srpnju ove godine što su snimili istražitelji, a u tom razgovoru on opisuje kako od zarade na trgovini prirodnim plinom ulaže u kupnju nekretnina u Zagrebu i na moru, otkriva Jutarnji.

“Mi raspolaženo s izuzetnom količinom sredstava pa smo konkurentni”, rekao je svom partneru iz tvrtke odvjetniku Josipu Škugoru prošloga tjedna kada su razgovarali o planu da uđu u trgovanje plinom i na austrijskoj burzi.

No, obojica nisu znali da ih se prisluškuje te da istraživanje ovog slučaja je započelo u lipnju ove godine nakon što je Ured za spječavanje pranja novca 2. lipnja obavijestio USKOK o sumnjivim transakcijama koje su uočili.

U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić, prenosi dnevnik.hr.