ŽUPAN MARUŠIĆ UGOSTIO BRODSKU KANUISTICU VANESU TOT…

ŽUPAN MARUŠIĆ UGOSTIO BRODSKU KANUISTICU VANESU TOT…

Vanesu Tot, brodsku kanuisticu Kajak-kanu kluba “Marsonija”, njenog trenera Igora Krajinu te člana Upravnog odbora Kajak-kanu kluba “Marsonia” Borisa Hrečkovskog, zbog izvanrednih sportskih postignuća ugostio je danas župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Vanesa Tot, na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama održanom u Münchenu u kolovozu ove godine, osvojila je svoju drugu brončanu medalju u karijeri na europskim natjecanjima u kanuu jednokleku.

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, uz broncu osvojenoj u utrci na 500 metara u kanuu jednokleku, Vanesa je osvojila i srebrnu medalju u sprinterskoj utrci na 200 metara. Podsjetimo kako je Vanesa, nakon ispunjene olimpijske norme, po prvi puta u povijesti Olimpijskih igara, nastupila kao hrvatska kanuistica u ovom natjecanju održanom u Tokyu 2020. godine.

“Ovo je rezultat napornog rada koje sam u zadnjih sedam, osam godina uložila zajedno s mojim trenerom, našim savezom i svima koji su nam pomogli”- kazala je, u ovoj prigodi, 23-godišnja Brođanka.

Župan Marušić je Vanesi i njezinu timu uputio iskrene čestitke i zahvalu na promicanju sporta, svojega grada, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske u cjelini. Dodao je kako je velika čast imati prvu i jedinu kanuisticu iz Slavonskoga Broda koja ostvaruje ovakve prestižne rezultate.

Čestitajući Vanesi i njenom timu na europskoj srebrnoj i brončanoj medalji i do sada postignutim uspjesima, župan Danijel Marušić poželio im je puno uspjeha u daljnjem radu i daljnjim pripremama za natjecanja u ovoj sportskoj disciplini. Također, župan Marušić Vanesi je obećao i značajnu financijsku potporu koja će joj olakšati pripreme za nastupajuća natjecanja.