Škugorov šef u Ini, gospodin Patko, ipak nije smijenjen? ‘Sam je otišao, čeka ga pozicija u Budimpešti’

Škugorov šef u Ini, gospodin Patko, ipak nije smijenjen? ‘Sam je otišao, čeka ga pozicija u Budimpešti’

Patko je bio prvi nadređeni uhićenom Damiru Škugoru

Više medija jučer je izvijestilo da je uslijed afere s pljačkom u Ini pala prva smjena, i to Mađara Gyorgyija Patka, koji je bio prvi nadređeni uhićenom Damiru Škugoru, dojučerašnjem direktoru trgovine plinom. Međutim, izgleda da Patko ipak nije formalno smijenjen. Novi list javlja da je sam dao ostavku na mjesto u Ini te da bi se trebao vratiti na radno mjesto u mađarskom MOL-u, najvećem dioničaru Ine. Ta im je informacija, piše list, potvrđena od visokopozicioniranog izvora u Ini.

Navodnu ostavku Patka jučer je komentirao nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora u Ini, Damir Vanđelić, rekavši da se on zapravo protivio napredovanju Škugora u Ini.

“On je upozoravao da Škugor nije adekvatna osoba za to mjesto. Iznad Patka na razini dva bio je izvršni direktor u Ini Stjepan Nikolić. I on je također govorio da Škugor nije dobar za tu poziciju. Nikolić je mjesec dana nakon toga dobio otkaz, Patko sada i to još više potvrđuje moju tezu da netko tko je vrlo visoko igra određenu igru i nadam se da ćemo ga uskoro istjerati van iz šume. Nije ovo jedina afera. Strpite se”, kazao je Vanđelić.

‘Ina je na dobrom putu’

Mađarski MOL nije se službeno oglasio o Gyorgyiju Patku, ali su jučer poslali priopćenje u kojem navode kako su “zahvalni hrvatskim vlastima što su rano otkrile prekršaje i nedjela” Damira Škugora.

Iz Budimpešte su komentirali i tezu da se Inom ne upravlja dobro, s kojom se ne slažu. “MOL grupa ističe da je Ina na dobrom putu”, naveli su u priopćenju.