Nacional: Filipović je snimljen u razgovorima sa Škugorom. Izvor iz DORH-a : Nije točno…

Nacional: Filipović je snimljen u razgovorima sa Škugorom. Izvor iz DORH-a : Nije točno…

Nije točna informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora, neslužbeno i kratko nam kaže upućeni sugovornik iz DORH-a.

Tjednik Nacional se u današnjem broju pozvao na neimenovani izvor koji im je rekao da je tajnim mjerama praćenja uhićenog Ininog direktora Damira Škugora, snimljeno i više razgovora njega i sadašnjeg ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Prema Nacionalu, razgovarali su o HEP-u i imenovanju Škugora u tu državnu tvrtku. Škugor je do ovog vikenda bio član zagrebačkog HDZ-a, kao i Filipović. Filipović je u svojim ranijim istupima rekao da Škugora samo površno poznaje. 

– Nemam njegov broj, nikad nismo razgovarali telefonom, nisam s njim razmijenio poruku, znam ga površno sa skupova – rekao je Filipović gostujući na RTL-u nakon izbijanja afere s pljačkom plina. Nacional navodi da je upravo taj istup ponukao njihov izvor da istupi i decidirano se tvrdi da je Filipović lagao.

Međutim, 24sata piše kako nije točna informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora, a to je za navedeni portal neslužbeno kazao upućeni sugovornik iz DORH-a. Kako je istraga tajna, samo vrh DORH-a i USKOK-a zna točno koji su razgovori tajno snimljeni. Sugovornik za 24sata tvrdi da je netočna Nacionalova informacija.  Damir Škugor uhićen je zbog preprodaje Inina plina s još četvero ljudi koji su mu u tome pomogli. USKOK ih tereti da su na preprodaji zaradili milijardu kuna na štetu Ine.