Noćna mora Gradske plinare Zagreb Opskrba počinje se ostvarivati…

Noćna mora Gradske plinare Zagreb Opskrba počinje se ostvarivati…

Noćna mora Gradske plinare Zagreb Opskrba (GPZO) počinje se ostvarivati. Još dva opskrbljivača plinom povlače se i svoje korisnike obavještavaju da nisu više u mogućnosti nastaviti s opskrbom plinom, te ih upućuju na GPZO, koja je na njihovom području opskrbljivač u obvezi javne usluge.

Riječ je o križevačkom Radnik-plinu, te Plinu Vrbovec, koji zbog poremećaja cijena na tržištu nisu u mogućnosti nastaviti s opskrbom krajnjih kupaca, jer bi, kako su ih izvijestili proteklih dana, u današnjim tržišnim uvjetima morali povećati prodajnu cijenu preko deset puta, javlja Poslovni dnevnik.

Stoga su svoje korisnike iz redova kućanstava usmjerili na GPZO, koji im na tom području može osigurati isporuku plina po reguliranoj cijeni, dok pravne osobe plin mogu nabavljati od drugih opskrbljivača na tržištu.

Nedavno je GPZO upozorio na mogući problem zbog neočekivanog priljeva velikog broja kućanstava od drugih opskrbljivača, koji bi mu mogao prouzročiti enorman gubitak od 100 milijuna eura.

GPZO ima oko 350.000 postojećih korisnika, za koje je na vrijeme osigurao plin, no zbog problema lokalnih opskrbljivača, očekuju moguć dolazak i do 50.000 novih korisnika, za koje će plin morati naknadno nabaviti na tržištu i prodavati im po reguliranim cijenama.