PETRINA: Otišli su škverani u tišini. To sam predvidio 2016. godine. Danas će glupani cviljeti

PETRINA: Otišli su škverani u tišini. To sam predvidio 2016. godine. Danas će glupani cviljeti

Kontroverzni primoštenski načelnik Stipe Petrina, putem Facebooka osvrnuo se na sudbinu Brodosplita.

‘Otišli su škverani u tišini. Rijedak je ovo slučaj propasti nekoć moćne i goleme brodograđevne tvrtke – bez ljudskog lica. Radničkog lica. Sindikalnog! Utišali se svi. Niti pisnu, niti zubi škrinu! Nije junačka Bosna šaptom pala, škver je splitski potonuo bez glasa’, poručuje.

‘Da će se ovo desiti govorio sam u Saboru 2016. Zato sam dobio dvije kaznene prijave, jednu od Debeljaka, a jednu od Brodosplita. Obje su završile u moju korist. Da o ovome govorim potakli su me svi sindikati u Brodosplitu. Ja sam njihovu želju ispunio. Oni moje preporuke nisu. Danas su svi na gubitku. Doslovno svi. Tada sam govorio ‘Škver će se ugasiti i dovesti do stečaja da bi se brodogradnja ugasila, a super atraktivni tereni iskoristili za bogaćenje pojedinaca’. Mnogi su mi se rugali i ismijavali me. Uostalom, kao i uvijek kada ne razumiju ‘što se iza brda valja’. Danas će ti glupani cviliti kao ‘ništa ne valja i kako je nemoguće ovako živiti’.  Hm, tko je ustvari jedini krivaca za sve ovo što se dešava?’, poručuje Petrina, te dodaje:

‘Da će Split, Dalmacija, Hrvatska i ljudski ponos ovako jadno i bez glasa pasti prije 32 godine bilo je nezamislivo’., napisao je Petrina na facebook-u…