Dodik helikopterom stigao na Banovinu, pio rakiju i otkrio što je rekao Milanoviću na svom imanju…

Dodik helikopterom stigao na Banovinu, pio rakiju i otkrio što je rekao Milanoviću na svom imanju…

Milorad Dodik u četvrtak je bio u Hrvatskoj. Stigao je na Banovinu i to helikopterom kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem Republike Srpske.

Helikopterom u polje posred Banovine. Tako je u Hrvatsku stigao Milorad Dodik. Dolazak je najavljen policiji, ali ne i široj javnosti, kamere Dnevnika Nove TV su ga ipak snimile. Čekale su ga njegove limuzine kojima stiže u Luščane do prve kuće obnovljene novcem Republike Srpske. S vrata, odmah na rakiju.

Nanizao se red dobrih želja, red neugode zbog riječi sina domaćina.

“Meni je Bosna zakon. Bosanci, ono prva liga”, rekao je sin domaćina.

“Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, šta ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas problem veliki. Nemamo ništa od toga samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviiji nije moglo Srbi, Hrvati, Muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste, Srbe, Hrvate i Muslimane da moraju da žive”, odgovorio je srpski član predsjedništva BiH.

FOTO: SCREENSHOT/NOVA TV

Do kuće su došli i patrijarh Porfirije te Milorad Pupovac. Ovo je prva od 10 kuća koje će se obnoviti srbijanskim novcem.

“Živio sam u kontejneru teško je to bilo podnjeti uništilo mi i traktore, garaže”, kazao je vlasnik kuće Milan Vranjanin.

“Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga”, rekao je Dodik.

Nakon predstavljanja projekta ekipa Dnevnika Nove TV za Dodika je imala puno pitanja, a pitanje je imao i Dodik za reportera Goleša.

“Što me nisi zovnuo u svoj studio na intervju ja bi došao”, kazao je Dodik, a Goleš je njega pitao što je prekjučer radio kod Putina. Kaže – dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

“Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni”, komentira Dodik.

Zanimalo nas je i što je nakon obljetnice u Jajcu rekao predsjedniku Milanoviću na svom privatnom imanju.

“Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju prema tome na taj način ćemo se kretati, vidjeti, sarađivati na onim pitanjima na kojima možemo”, rekao je Dodik.

Može se, čini se, po pitanju obnove. Iz Srbije i Republike Srpske dosad je za izgradnju kuća na Banovini uplaćeno – 3 miljuna eura.