Iz Vlade se nakon dopisa predsjednika Milanovića oglasili o razrješenju ravnatelja VSOA-e…

Iz Vlade se nakon dopisa predsjednika Milanovića oglasili o razrješenju ravnatelja VSOA-e…

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović zatražio razrješenje ravnatelja Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) oglasili su se i iz Vlade.


“Predsjednik Vlade Andrej Plenković nije još vidio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o izvanrednom stručnom nadzoru VSOA-e jer boravi u SAD-u. Jasan je stav Vlade da sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati. O Izvješću UVNS-a i prijedlogu predsjednika Republike očitovat će se idućeg tjedna”, priopćili su iz Vlade.

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske ranije u četvrtak su javili kako je predsjednik Zoran Milanović uputio dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

“Nakon što je dobio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o Izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izvješću, predsjednik Republike Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje Agencije, ne može više obavljati tu dužnost”, stoji u priopćenju upućenom u četvrtak iz Ureda predsjednika RH., donosi dnevnik.hr