Bačić: Bilo kakvo iduće javno saslušanje je protuzakonito…

Bačić: Bilo kakvo iduće javno saslušanje je protuzakonito…

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je nakon sastanka vladajućih da je koalicija raspravljala o nezakonitom radu Antikorupcijskog vijeća.

“To vijeće služi kao pozornica na kojoj se protuzakonito lijepi etiketa Vladi, predsjedniku Vlade i HDZ-u. Bilo kakvo iduće javno saslušanje je protuzakonito, to poručujemo svima koji će biti pozvani na svjedočenje”, rekao je Bačić.

Komentirao je i medije.

“Vidim tankoćutnost kad je u pitanju kvalifikacija pojedinih oporbenih lidera koju ne vidim kad je najgora moguća optužba koja od oporbe ide prema HDZ-u, Vladi i premijeru. Nisam primijetio da se takva bura u medijima podigla kada se na dnevnoj razini članovi Vlade i HDZ-a prikazuju veleizajnicima i kvislinzima”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Sjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Nikola Grmoja sazvao je za utorak, 18. listopada, u 11 sati u Hrvatskom saboru. Na sjednicu su, uz Andreja Plenkovića i Tomislava Ćorića, pozvani bivši članovi Uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić, Darko Markotić, Ivan Krešić i Davor Mayer.