VIDEO Ukrajinci slave u povijesni dan oslobođenom Hersonu: Prva dama Ukrajine podijelila dirljivi video

VIDEO Ukrajinci slave u povijesni dan oslobođenom Hersonu: Prva dama Ukrajine podijelila dirljivi video

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, podijelila je na Twitteru dirljivi video koji prikazuje ukrajinske vojnike kako ulaze u Herson po prvi put od povlačenja Rusije. Razdragano mnoštvo dočekalo ih je na ulicama pružajući ruke prema vojnicima, mašući i veseleći se.

‘‘Naše‘. Koliko je snage u ovoj riječi. Tisuće ljudi na ulicama Hersona susreće svoje branitelje s plavo-žutim zastavama – snimka koja danas svakom Ukrajincu tjera suze na oči. Naši su doma. Herson je slobodan. Uskoro će cijela Ukrajina biti slobodna‘, napisala je Zelenska.

Zelenskij: ‘Herson nikada nije odustao od Ukrajine‘

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je službenu izjavu povodom oslobođenja Hersona.

Kazao je da je to ‘povijesni dan‘ te da ‘Herson nikada nije izgubio nadu‘.

‘Herson nikada nije odustao od Ukrajine. Nada za Ukrajinu je uvijek opravdana – a Ukrajina uvijek vraća ono što joj pripada.‘

Predsjednik Zelenski je prije toga na svom Telegram kanalu podijelio i snimku slavlja u oslobođenom Hersonu.

Čitava izjava glasi:

‘Danas je povijesni dan. Vraćamo Herson. Naši branitelji za sada su na prilazima gradu. Ali specijalne jedinice su već u gradu.

Građani Hersona su čekali. Nikada nisu odustali od Ukrajine. Nada za Ukrajinu je uvijek opravdana – a Ukrajina uvijek vraća svoje.

Pa čak i kada grad još nije potpuno očišćen od neprijateljske prisutnosti, sami stanovnici Hersona već uklanjaju ruske simbole s ulica i zgrada i sve tragove boravka okupatora u Hersonu.

Tako je bilo i u svim ostalim gradovima koje su oslobodili naši branitelji. Tako će biti i u onim gradovima koji još čekaju naš povratak.

Ukrajina će doći svim svojim ljudima.

I zahvaljujem svakom vojniku i svakoj postrojbi obrambenih snaga koji sada omogućuju ovu ofenzivnu operaciju na jugu.

Apsolutno svima – od vojnika do generala.

Oružanim snagama, obavještajcima, SBU-u, Nacionalnoj gardi – svima koji su omogućili današnji dan za Hersonsku oblast.‘, prenosi jutarnji list.